Трикове за родители
07.07.2018|16:30 Прочитания: 4893

Всички оценяваме трикове, които правят живота ни по-лесен, особено ако сме родители и тези трикове са свързани с децата. Всички родители знаят колко трудна може да стане дори най-елементарната ситуация, когато имаме деца. 

Ето няколко много хитри трика за родители:

1. Как да предотвратите пързалянето с чорапи

Трикове за родители Bright Side

Използвайте горещо лепило, за да направите няколко топчета на долната част на чорапа. Това ще предотврати подхлъзването.

2. Как да ограничите времето пред компютъра или телефона

Можете да създадете система за възнаграждения, за да ограничите времето, което детето прекарва пред екрана. За оправяне на леглото детето си спечелва 5 минути пред компютъра. За почистване на масата- 10 мин. За помощ при измиване на колата- 15 мин. За разходка на кучето- 15 мин. Помощ при приготвянето на вечерята- 20 минути. За избърсване на прахта- 10 мин. За поливане на цветята пак 10 минути.  Ако детето сортира прането, дайте му 10 минути. Ако напазарува- 15 минути, а ако се погрижи за братята/сестрите си- 20 минути.

3. Как да отучите детето от биберона

Просто отрежете горната част на биберона. По този начин то няма да може да я използва и ще се откаже.

4. Как да изстудите горещото детско столче в колата

През летния сезон всичко, което се намира вътре в автомобила става ужасно горещо. Просто напръскайте столчето със студена вода. 

5. Как да намалите звука на музикалните играчки

Когато купуваме музикални играчки, рядко се замисляме колко дразнещо може да бъде след това. Използвайте тиксо, за да намалите звука.

6. Как да накарате детето да вземе лекарство под формата на хапче

Трикове за родители Bright Side

Понякога е много трудно да накараме детето да пие лекарства. Можем да го излъжем, като дадем лакомство с лекарство върху него. 

7. Как да направите полета със самолет по-лесен

Трикове за родители Bright Side

Ако ще летите с дете и не знаете как да го забавлявате по пътя, можете да направите специална раница за него. Поставете всичко, което вашето дете обича в него- играчки, книжки и т.н.

8. Как да направите гумени играчки безопасни

Гумените играчки с дупка на дъното събират вода вътре, която води до плесен. За да се предотврати това, купете играчки без такива дупки или просто затворете дупката с лепило.

9. Как да пътувате с деца

Ако пътувате и сте забравили да купите гърне, но не искате да водите детето си в обществената тоалетна, можете да вземете обикновен съд и да поставите памперс, който лесно можете да изхвърлите.

10. Как да облекчите болката

Децата се движат много и често падат. Ако ледът е прекалено студен за тях, за да им направите компрес, замразете маршмелоу.

11. Как да защитите вещите си на плажа

Трикове за родители Bright Side

Вземете един памерс и сложете пари, телефони, ключове и т.н. Никой няма да вземе мръсен памперс. 

12. Как да избегнете битките на задната седалка

Трикове за родители Bright Side

Ако имате повече от едно дете, пътуването с тях може да е предизвикателство заради битки на задната седалка. Ако обаче използвате разделителите, създадени от този баща, проблемът ще изчезне за нула време!

13. Как да държите пясъка далеч от нещата си

Трикове за родители Bright Side

Можете да вземете чаршаф с ластик, в който да сложите вещите си и също така децата могат да седят в него. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...