Ако практикувате периодично гладуване и корема ви се подува, може да допускате тези грешки
unsplash
Ако практикувате периодично гладуване и корема ви се подува, може да допускате тези грешки
13.03.2019|14:00 Прочитания: 1811

Периодичното гладуване може да ви помогне да отслабнете, да се чувствате по-енергични и дори да подобрите храносмилането си, но ако забележите, че коремът ви се подува, ще се наложи да промените подхода си. 

Периодичното гладуване просто казано представлява намаляване на периода от време от денонощието, в който се храните. Най-основните планове включват гладуване 12 часа, след това хранене 12 часа (известно като съотношението 12:12), гладуване в продължение на 14 часа и хранене за 10 часа (наречено 14:10), или гладуване 16 часа и ядене осем (16:8). 

Макар че е малко вероятно да се почувствате подути по време на гладуването, по-късно може да се сблъскате с подуването, особено ако се опитвате да използвате по-екстремни методи, които представляват цели дни без храна. Като например метода 5:2. При него се храните 5 дни от седмицата и гладувате 2 дни. 

Цял ден на гладуване, последван от голямо, богато на натрий и недостатъчно фибри ястие, със сигурност ще предизвика подуване на корема. 

Освен това е важно да останем хидратирани. Ако не гладувате правилно и пиете много течности, това може да забави храносмилането ви. Това означава, че може да отнеме много време, докато тялото ви изхвърли храната след гладуване, дори ако самото гладуване няма никакви вредни ефекти. С други думи, в крайна сметка ще имате запек.

Така че, се придържайте към по-кратки периоди на гладуване, пийте много вода през целия ден, и през периодите на хранене, консумирайте храни, богати на фибри и здравословни мазнини, за да запазите храносмилателната си система в добра форма.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...