Ако имате менструални крампи, тренировките могат да ви помогнат
Pexels
Ако имате менструални крампи, тренировките могат да ви помогнат
19.03.2019|12:00 Прочитания: 986

Тренировката помага за всичко! Съгласни сме, че тренировката е магическо средство за изграждане на мускули, но как може да облекчи менструалната болка? 

Ако имате менструални крампи, тренировките могат да ви помогнат Pexels

Това е комбинация от две неща. От една страна, упражненията предизвикват освобождаване на ендорфини, химикали, които повишават настроението ви и ви помагат да се чувствате по-щастливи. Освен това, упражненията също така намаляват нивата на кортизол, известен още като хормона, който тялото ви освобождава, когато сте стресирани. Намаляването на кортизола е важно, когато страдате от спазми, тъй като намалява и възпалението. 

Какво общо има възпалението с крампите? 

Крампите са причинени от свиване на матката, като мускулни спазми по време на тренировка. Тези контракции са необходими - това изхвърля маточната лигавица - но хормоните, които ги задействат, също причиняват възпаление и болка. Ето защо тренировката, която помага да се намалят нивата на кортизола и намаля възпалението, може да бъде полезна.

Ако имате менструални крампи, тренировките могат да ви помогнат Pexels

Разбира се, не винаги сме в настроение за тренировка по време на менструация. Ако не се чувствате във форма за тренировка, използвайте болкоуспокояващи или нещо, което затопля зоната на корема и кръста. Все пак трябва да имате предвид, че тренировката не трябва да бъде прекалено интензивна. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...