Единствените храни, които трябва да бъдат ограничени по време на средиземноморската диета
Unsplash / Scott Warman
Единствените храни, които трябва да бъдат ограничени по време на средиземноморската диета
18.03.2019|14:00 Прочитания: 1242

Ако сте чули нещо за средиземноморската диета, вероятно знаете, че се разглежда по-скоро като начин на живот, отколкото като диета. Списъкът с храни, на които можете да се наслаждавате, е дълъг, диетата има някои впечатляващи ползи за здравето и все още можете да се отдадете на парче (или две) торта.

Именно заради това средиземноморската диета е толкова успешна и здравословна. Не бива да се лишавате от някои храни, освен ако нямате заболяване. Вместо това, съсредоточете се върху включването на повече пресни, здравословни средиземноморски диетични храни в ежедневните си ястия и се наслаждавайте на други храни в умерени количества. Ето кои са нещата, от които е добре да се лишавате:

1. Пакетирани храни и печива

Средиземноморската диета е здравословна, благодарение на това, че ненаситените мазнини, намиращи се в ядките, семената и зехтинът, играят важна роля в намаляването на риска от сърдечно-съдови заболявания. За съжаление, пакетираните храни и печивата са натоварени с нездравословни наситени и транс-мазнини, както и добавени захари. Фокусирането върху пресни храни помага да се ограничат тези съставки. 

2. Алкохол

Средиземноморската диета насърчава и подкрепя пиенето на червено вино, заради неговите антиоксиданти и ползи за здравето на сърцето, но трябва да се консумира в умерени количества. Както и да се пие алкохол най-много две вечери от седмицата.

3. Червено месо

Една от основните цели на средиземноморската диета е да се включат повече зеленчуци, пълнозърнести храни, здравословни риби и бобови растения. Добре е да замените червеното месо с риба и морски дарове. Разбира се, не е нужно да се отказвате от него напълно, но хапвайте червено месо в умерени количества.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...