Как безопасно да извадите кърлеж?
pixabay
Как безопасно да извадите кърлеж?
25.02.2019|11:00 Прочитания: 790

С първите топли дни започваме да се срещаме с един голям и много досаден проблем- кърлежите. Хората измислят хиляди начини за справяне с кърлежите, но истината е, че е много важно да извадим кърлежа по правилния начин, за да не си създадем по-сериозни проблеми. 

Има само една одобрена безопасна техника за изваждане на кърлеж. Ето как:

Ако намерите някъде на тялото си кърлеж, няма нужда да се паникьосвате. Първото нещо, което трябва да направите, е да го премахнете незабавно. Ето кратко ръководство от Центъра за контрол и превенция на заболяванията:

Вземете пинсети с фин връх и хванете кърлежа възможно най-близо до повърхността на кожата.

Бавно издърпайте кърлежа нагоре, прилагайки равномерна сила.

Опитайте се да не усуквате кърлежа, докато го дърпате. В противен случай части от устата му могат да се забият в кожата ви. Ако това се случи, отстранете ги с пинсети.

Почистете мястото на ухапването и ръцете си със спирт или вода и сапун.

Поставете кърлежа в алкохол, запечатан плик или контейнер, или го увийте плътно в тиксо.

Кърлежите могат да предават различни заболявания. Зависи от това къде сте били, когато сте били ухапани от кърлеж. Така че е по-добре да се консултирате с лекар веднага след като сте били ухапани и да обсъдите дали е необходимо лечение. Това решение може да бъде взето с помощта на самия кърлеж, така че не забравяйте да го вземете със себе си.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

5 1
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...