Кето диета по време на бременност- безопасно ли е?
unsplash
Кето диета по време на бременност- безопасно ли е?
13.07.2019|14:30 Прочитания: 2408

Ако имате чувството, че кето диетата е навсякъде и всеки говори за нея, сте абсолютно прави. Така е, изключително много хора спазват този нисковъглехидратен и с високо съдържание на мазнини режим. 

Но безопасно ли е да спазвате кето диетата, ако сте бременна? Или е лоша идея за майката и бебето?

Първо: има идеална диета за бременност и това определено не е кето диетата. 

Честно казано, диетата и ограниченията по време на бременност не е добра идея. Особено като се има предвид, че трябва да приемате 300 допълнителни калории на ден. 

Освен това балансираното хранене по време на бременност е от ключово значение. Това означава плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, белтъчини, въглехидрати и т.н. Добре е да избягвате добавки, различни от витамини, и да избягвате храни, които са с високо съдържание на захари и мазнини.

Много от това е почти обратното на кето - диетата с ниско съдържание на въглехидрати и високо съдържание на мазнини, при която се препоръчва да не консумирате много плодове, защото съдържат много захар, за да достигнете кетоза - състоянието, през което тялото ви използва мазнините за енергия вместо въглехидратите.

Кето диета по време на бременност- безопасно ли е? unsplash

Но... безопасно ли е да спазваме кето диета, докато сме бременни?

Честно казано, никой не може да каже със сигурност. Няма научни данни и факти, които да казват дали е добре или не е добре да сте на кето диета по време на бременност. 

На този етап няма много информация за това какви ефекти има кето диетата върху развиващия се плод. Постоянната кетоза със сигурност не е полезна, тъй като това не е нормално състояние на тялото. 

Освен кето диетата, като цяло не е добра идея да се опитвате да отслабнете по време на бременност. Храненете се пълноценно през тези 9 месеца и след като родите, започнете да отслабвате.

Кето диета по време на бременност- безопасно ли е? unsplash

Можете да вземете някои части от кето диетата- например да избягвате преработени храни, захар и други. 

Ако имате някакви въпроси относно храненето по време на бременност, консултирайте се с вашия лекар.

 Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...