Колко километра трябва да вървите на ден, за да отслабнете
pixabay
Колко километра трябва да вървите на ден, за да отслабнете
18.01.2019|11:00 Прочитания: 2333

Всяко тяло е различно, всеки организъм е различен, но има една много проста формула за сваляне на излишните килограми и достигане на здравословно тегло: яжте по-малко и се движете повече. Това ще има ефект, независимо от това какъв е организма ви. 

И все пак вероятно се чудите колко точно трябва да се движите, за да свалите излишните килограми. 

Средно човек прави около 2000 крачки за километър и половина, което изгаря около 100 калории. Един килограм мазнини се равнява на 3500 калории. Така че, за да загубите половин килограм седмично - здравословна цел, според експертите - трябва да изгаряте 500 калории на ден. Това означава, че трябва да се стремите към 10 000 крачки на ден, което означава около 8 километра. 

Ако тази цифра ви притеснява, замислете се, че не става дума само за вървене с цел отслабване. Цялото движение през деня, като ходене до офиса, до магазина и по различни други задачи, също се включва в сметките, така че реално не е чак толкова много, колкото звучи. 

Разнообразието е от ключово значение за поддържането на тялото ви в режим на отслабване, така че създайте план за тренировка, който ще ви помогне да разнообразявате вашата разходка всеки ден. Можете да добавите тежести или да увеличавате разстоянието.


Можете дори да си играете с темпото. Опитайте се да ходите за 30 секунди с темпо, с което все още ще можете да проведете разговор, а след това за следващата минута, достатъчно бързо, за да дишате тежко. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook! 

0 1
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...