Може ли водата с лимон да ви помогне да отслабнете?
Pexels
Може ли водата с лимон да ви помогне да отслабнете?
15.05.2019|13:00 Прочитания: 1194

Няма нищо по-хубаво от хубава, гореща чаша... вода с лимон сутрин.

Звучи странно (и честно казано не толкова апетитно), но самопровъзгласените "експерти по здравословно хранене" се кълнат, че чаша лимонова вода (гореща или студена) сутрин ускорява метаболизма ви и помага за отслабването.

Но това звучи твърде хубаво, за да е истина, нали?

Ето каква е истината за водата с лимон и отслабването...

Може ли водата с лимон да помогне за отслабване?

Горещата вода с лимон сама по себе си не причинява никаква реална загуба на тегло. Въпреки това, ако тази напитка замества напитка, която с по-високо съдържание на калории, като кафе със захар или плодов сок - и това води до дефицит на калории - тогава може да ви помогне да отслабнете.

Друг начин, по който водата с лимон може косвено да помогне за отслабването е фактът, че пиенето на повече вода води до загуба на тегло. Поддържането на добра хидратация на тялото е полезно за свалянето на излишните килограми.

Нашите тела интерпретират жаждата като глад, така че, ако не пиете достатъчно вода, може да си мислите, че сте гладни и да хапвате излишна храна, когато всъщност сте просто жадни.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...