Науката потвърждава, че бременността може да бъде "заразна"
pixabay
Науката потвърждава, че бременността може да бъде "заразна"
07.11.2018|16:00 Прочитания: 1808

Според статистиката, 2010 г. е годината, в която броят на бременностите в САЩ е бил най-висок! Може би това може да се обясни с откритието, което учените са направили за бременността.


Учените обясняват защо бременността може да бъде "заразна"...

През 2014 г. списание "Американската социологическа асоциация" публикува проучване, което принуждава учените да стигнат до интересно заключение: бременността може да бъде заразна.

Науката потвърждава, че бременността може да бъде "заразна"pixabay


По време на изследването, което продължи 10 години (от 90-те до 2000-те години), изследователите анализираха данните за 1720 жени и откриха много интересна тенденция: повече от половината от жените имаха дете до края на експеримента.

По време на интервютата жените споменават неща като "приятелски връзки", което беше вероятна причина за силна "зараза" при бременността. Всичко това, защото хората са склонни да действат според тяхната среда и междуличностни взаимодействия, които влияят върху решенията, които те вземат.

Това означава, че виждането на бременна приятелка предизвиква позитивни чувства в една жена и подсъзнателно, това започва да повлиява на намеренията й за създаване на дете.

Съществуват и някои други възможни фактори, които карат жената да промени посоката на намеренията си за плодовитост.

Науката потвърждава, че бременността може да бъде "заразна"pixabay


Виждайки, че приятелката й може да отглежда детето си, дава увереност на друга жена за способностите й за отглеждане на деца. Виждайки, че приятелите й навлизат в майчинството, дава на жената усещане, че е изоставена, тя започва да се опитва да бъде актуална, като и тя стане майка.

Изненадващо, "връзките на приятелството" също могат да повлияят на броя на децата, които една жена има. Причините са еднакви: ако дадена приятелка може да отглежда няколко деца, можете да го направите и вие. Освен това, усещането за изоставане, ако вашата приятелка има 3 деца, а вие имате само едно дете, все още е там.

Науката потвърждава, че бременността може да бъде "заразна"pixabay

Друг интересен факт е, че този елемент на "заразяване" не съществува между братя и сестри. Някои изследователи обясняват това с факта, че в днешния свят приятелите могат да бъдат от по-голямо значение за индивидите, отколкото техните братя и сестри.

Следователно, "рискът" на една бременна жена се увеличава с всеки приятел, който вече има дете.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 1
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...