Полезни начини да използваме кокосо масло
05.04.2018|13:00 Прочитания: 4920

Ако наскоро сте си купили бурканче с кокосово масло и не знаете за какво да го използвате, разгледайте нашите предложения!

1. Използвайте кокосовото масло като освежител за уста. Вземете 1 лъжица, сложете капка полезни, естествени есенции на масла и дръжте в устата си за около 5-10 минути. Използвайте сместа като освежител за уста, но не поглъщайте продукта. Този навик ще ви осигури свеж дъх през целия ден. Важно е да отбележим, че тази процедура не замества миенето на зъби, а е само допълнителен начин да поддържате свеж дъх.

Полезни начини да използваме кокосо маслоYoutube

2. Ако искате да си направите пилинг, смесете морска сол с кокосово масло и масажирайте на желаното място. Когато солта влезе в контакт с кожата, тя премахва мъртвата кожа. Можете да правите тази процедура вкъщи, след вана, а в резултат кожата ви ще стане изключително мека. Препоръчваме процедурата не повече от веднъж месечно.

3. Кокосовото масло има анти-бактериални свойства, което го прави подходящ за използване след слънчево изгаряне или прилагане върху малки рани. Можете да използвате кокосовото масло след епилация, за да избегнете раздразнената кожа, особено ако вашата е по-чувствителна.

Полезни начини да използваме кокосо маслоYoutube

4. Ако косата ви е много суха, смесете  малко количество от кокоса с шампоана си. Когато краищата ви са по-сухи от обикновено, смесете кокос с балсама за коса и втрийте във връхчетата.

5. Обичате кафе, но искате да избегнете някои от негативните ефекти на кофеина? Смесете една чаена лъжичка и малко мед с кафето си и го блендирайте. Придава сладост и много приятен вкус, а и ръцете ви няма да се разтреперят от кофеина.

Полезни начини да използваме кокосо маслоYoutube

6. Можете да използвате продукта като масажно масло, хидратира добре и има приятен аромат.

7. Пробвайте дали кокосовото масло влияе добре на кожата на лицето ви. Ако е така, използвайте го като ексфулиант и мажете лицето си с него. При суха кожа има много благоприятен ефект, а и кокосовото масло има много нисък слънцезащитен фактор, което осигурява минимална протекция на кожата.

Полезни начини да използваме кокосо маслоYoutube

8. Готвенето с този продукт е много лесно. Замества нуждата от масло или други мазнини, което го прави подходящ за по-диетични и здравословни рецепти. Идеален е за сладкиши и бисквити.

1 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...