Странен начин за облекчаване на непоносим мигренозен пристъп
Elizabeth Hayes / Facebook
Странен начин за облекчаване на непоносим мигренозен пристъп
28.06.2019|13:30 Прочитания: 660

Мигрената, което представлява изключително болезнено главоболие, е една от 3-те най-често срещани болести в света. Има лекарства и хранителни добавки, които можете да пиете, за да облекчите болката, но понякога мигренозният пристъп може да ви изненада. За щастие, жена от Индиана твърди, че е намерила трик за бързо облекчаване на мигренозен пристъп - само с един инструмент, който присъства във всяко домакинство.

Странен начин за облекчаване на непоносим мигренозен пристъпElizabeth Hayes / Facebook

След като страда от непоносимо главоболие повече от 12 часа, Елизабет Хейс от Индиана решава да търси облекчение на болката. Тя опитала различни лекарства, но болката продължавала. Затова взела нещата в свои ръце и опитала различен метод за облекчаване на болката.

При търсенето си в интернет, Елизабет намира устройство, специално предназначено да лекува мигрена чрез науката за акупресура. Тя няма време да го поръчва и да го чака, затова намира заместител, използвайки нещо, което повечето от нас имат в домовете си - щипка за храна. Като притиска щипката за храна между палеца и показалеца си, болката й намалява наполовина в следващите 20 минути.

Странен начин за облекчаване на непоносим мигренозен пристъпElizabeth Hayes / Facebook

Облекчена и изненадана от този трик, Елизабет бързо споделя опита си на страницата си във Facebook, за да помогне на други страдащи от мигрена. Постът й бързо стана вирусен. Мнозина коментираха, че са опитвали този трик преди. Можете дори да използвате палеца и показалеца на другата си ръка, за да притиснете точката!

Как работи?

Акупресура е древна форма на китайската медицина, според която всеки орган в тялото е свързан с точка. Като поставят физически натиск върху тези точки, хората могат да намерят облекчение на техните симптоми. Причината за това е, че налягането е достатъчно, за да възстанови естествения поток на енергия в тялото, който е необходим за борба с всяка болест или болка.

Според акупресурата, зоната между палеца и показалеца, известна като He Gu, е една от акупунктурите, която може да ви помогне да получите облекчение от стрес и мигрена. Тази точка е свързана с дебелото черво, което означава, че може да помогне и при проблеми с храносмилането.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...