Трик за подслаждане на кафето без да използвате захар
pixabay
Трик за подслаждане на кафето без да използвате захар
01.11.2018|12:00 Прочитания: 1272

Ако спазвате диета за отслабване или някакъв хранителен режим, при който е препоръчително да не консумирате заахр, този трик ще ви впечатли. 

Трик за подслаждане на кафето без да използвате захар pixabay

За щастие, кафето е позволено във всяка диета, тъй като е мощен антиоксидант и помага при отслабването. Но има едно много важно условие- не можем да добавяме захар, мляко, сметана или други добавки, които обикновено добавяме в кафето си. Ако сте от хората, които не могат да си представят да пият кафе без захар, ще ви споделим един трик, при който кафето е също толкова вкусно и сладко, без да консумирате захар. 

Трик за подслаждане на кафето без да използвате захар pixabay

Добавете канела към кафето си. Можете да добавите колкото искате, само внимавайте, защото канелата има силен вкус. Тя придава на кафето невероятен вкус и практически получавате 0 допълнителни калории. 

Този трик може да се използва и за други храни и напитки, като например закуската ви- може да добавите канела, вместо захар, на овесените си ядки, върху нарязана прясна ябълка, филийка с фъстъчено масло и други.

Трик за подслаждане на кафето без да използвате захар pixabay

Освен че не консумирате излишни калории, канелата е полезна за здравето. Канелата е богата на антиоксиданти и предпазва тялото от свободните радикали. Няколко проучвания също показват, че канелата има противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат при лекуването на различни заболявания, хроничното възпаление, а диабетът и затлъстяването са свързани с хронично възпаление.

Канелата също помага за регулирането на нивата на кръвната захар и намалява апетита, така че има известна връзка между канелата и отслабването. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...