5 начина да се храните здравословно, когато просто нямате време (или енергия) да готвите
POPSUGAR Photography / Sheila Gim
5 начина да се храните здравословно, когато просто нямате време (или енергия) да готвите
21.02.2019|14:00 Прочитания: 1245

Всички знаем, че най-здравословната храна е тази, която е приготвена вкъщи. Обаче повечето хора са толкова заети с работа, пътувания и ангажименти, че рядко им остава време да готвят. Не се тревожете, има начини да се храните здравословно, дори когато нямате време да готвите. Ето 5 начина да се придържате към здравословното хранене без да прекарвате часове в кухнята. 

1. Възползвайте се от фризера си

Зареждането на фризера със замразени плодове и зеленчуци е чудесен вариант, защото няма да се развалят, а отнема само няколко минути да бъдат размразени и приготвени. Всъщност има и други храни, които можете да замразявате и след това просто да стоплите в микровълновата.

2. Купувайте предварително подготвени продукти

Няма нищо срамно в това да си купувате продукти, които са нарязани и готови за употреба. По този начин готвенето ще се случва много по-бързо и лесно. Друга много полезна услуга, която ще ви спести време е пазаруването на храна онлайн. Не всеки магазин предлага тази услуга, но все повече навлиза. 

3. Овладейте перфектно няколко ястия

Добре е да знаете как се приготвят някои ястия, за да може да ги приготвяте, когато нямате време. Когато готвите нещо, което много добре знаете как се готви, нещата се случват много по-бързо, тъй като не е нужно да гледате рецепта и да измервате всяко нещо, което слагате в ястието.

4. Не се притеснявайте да поръчвате храна за вкъщи

Всъщност няма нищо лошо в готовата храна, стига да я подбирате разумно. Важно е във всяко ястие да има достатъчно протеини и достатъчно фибри. Ако си поръчате например чисто месо с някаква салата, няма да има никакъв проблем.

5. Много внимавайте с междинните хранения

Понякога когато сме много заети през деня хапваме неща, за които не се замисляме, а това са доста допълнителни калории. Хубаво е да имате под ръка кисело мляко, ядки или плодове за междинните хранения. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...