5 трика, с които да контролирате тялото си
Instagram
5 трика, с които да контролирате тялото си
08.11.2018|13:00 Прочитания: 938

Много от нас са били в ситуация, в която нещо ни боли, но няма как да вземем хапче или пък не искаме. Според изследванията мозъкът ни контролира тялото и затова можем да опитаме да намалим болката с някои прости умствени трикове. 

Ето 7 невероятни трика, с които можете да контролирате тялото си:

1. Докоснете точка на ръката си, за да облекчите безпокойството

Това място се нарича "Spirit Gate"(порта за духа) и натискането му помага за облекчаване на тревогата и безпокойството.

Обърнете дланта си нагоре и намерете къде се намира сухожилието. Потърсете мекото място във вътрешността на сухожилието и с показалеца си натиснете точката. Вдишвайте и издишайте бавно и дълбоко.

Този метод ще ви помогне да се успокоите, ако ви предстои труден разговор, изнасяне на реч или други стресови ситуации.

2. Притиснете палеца си, за да облекчите гаденето

Не е ясно защо е така, но е факт, че работи. Когато ви се гади, притиснете палеца си.

3. Забавяне на сърдечния ритъм

Понякога след бягане или ако сте под стрес, усещате, че пулсът ви се ускорява. Има един лесен начин да го поправите чрез дишането.

За да се отървете от забързания сърдечен ритъм, издишайте, като блокирате потока на въздуха. Хванете носа си и се опитайте да издишате със затворена уста. От натиска на въздуха сърдечният ви ритъм ще се забави. 

4. Използвайте студена вода, за да се успокоите

Всеки изпитва гняв или не може да се концентрира понякога поради емоции. Вероятно сте забелязали, че след като се гмурнете в студена вода, главата ви някак се освежава. Студената вода позволява на тялото да използва кислорода по-ефективно.

Следващия път, когато чувствате, че емоциите ви излизат извън контрол, наплискайте лицето си със студена вода или поставете цялата си ръка под леденостудена вода.

5. Ледени кубчета при зъбобол

Има 2 начина да се отървете от зъбобола. Можете да поставите кубче лед върху зъба, който ви боли. Това е временно лечение, но все пак ще ви помогне да почувствате малко облекчение в случай, че нямате лекарство под ръка.
Някои хора имат чувствителни зъби. Следващия път, когато почувствате, че болката идва, вземете кубче лед и го поставете в дланта си. Започнете да разтривате леда в областта между показалеца и палеца.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...