Проучване доказа, че хората с акне остаряват по-бавно
becklomas / Instagram
Проучване доказа, че хората с акне остаряват по-бавно
21.06.2019|11:00 Прочитания: 945

Има много неща, които могат да развалят настроението ни сутрин, а откриването на няколко нови пъпки на лицето е една от най-лошите изненади. Особено ако ни предстои важна бизнес среща или среща с любимия човек. Оказа се, че има поне една полза от досадните пъпки.

Много хора страдат от акне и днес ще ги направим малко по-щастливи.

Пъпките по лицето са много потискащи и вероятно завиждате на хората с чиста кожа, но хората, които имат пъпки имат млада кожа по-дълго. Оказва се, че кожата на хората с акне остарява по-бавно, а това е страхотно, нали?

Причината за това се крие в теломерите. Можем да разгледаме теломерите като онези пластмасови "капачки" в краищата на връзките за обувки. Те предпазват връзките, а теломерите имат същата функция- предпазват хромозомите от разрушаване. Всеки път, когато една клетка се дели, теломерите й се скъсяват. И този процес е свързан със застаряването и по-високия риск от смърт.

Проучване доказа, че хората с акне остаряват по-бавно bekah / Instagram

Оказва се, че хората, които са предразположени към акне, имат по-дълги теломери в сравнение с "късметлиите" с чиста кожа. Ето защо техните клетки могат да бъдат по-добре защитени от признаци на стареене като бръчки или изтъняване на кожата.

Проучването било извършено с 1205 жени. Участниците съобщавали дали някога са имали акне и как са успели да се справят с този проблем. След това била измерена дължината на техните теломери.

Според резултатите, една четвърт от жените са страдали от акне и техните теломери били значително по-дълги, в сравнение с тези на останалите жени.

Изследователите предупреждават, че са необходими повече проучвания в тази област, тъй като към момента знаем, че има само връзка между жените с акне, по-дълги теломери и по-бавно стареене. Но това е достатъчно поне малко да се успокоим и да спрем да се ядосваме, че имаме пъпки!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 1
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...