Има такова нещо като прекалено много протеин, особено когато става въпрос за косата ви
Pexels
Има такова нещо като прекалено много протеин, особено когато става въпрос за косата ви
26.03.2019|11:00 Прочитания: 1645

Повечето жени търсят думите "хидратация", "влага" и "протеин" на етикетите, когато си избират балсами и маски за коса. Но знаете ли, че всеки компонент всъщност има съвсем различна цел? Хидратиращите маски ще запечатат влагата, докато протеиновите маски ще добавят протеин. Но двете имат различни функции и не трябва да бъдат третирани като едно и също.

Има такова нещо като прекалено много протеин, особено когато става въпрос за косата виPexels

Оказва се, че много хора биха могли да причинят повече щети, отколкото ползи, като използват твърде много богати на протеини маски за коса или продукти за коса като цяло. Ако често използвате един и същ набор от протеинови шампоани и балсами, това може да доведе до насищане на съставката, което води до крехка коса, която е по-податлива на счупване.

Най-доброто, което можете да направите, е да си набавите както продукти с протеини, така и хидратиращи продукти и да ги редувате. По този начин косата ви няма да се пренасити с протеин и ще бъде добре подхранена, но не крехка. 

Има такова нещо като прекалено много протеин, особено когато става въпрос за косата виPexels

Протеинът е чудесна съставка - по същество е това, от което се състои косата ви. Но ако искате да запазите косата си в най-доброто възможно състояние, потърсете алтернативни продукти, които са богати на влага, за да не се окажете с крехка коса накрая. 

 Станете част от Jenite.bg във Facebook!  

0 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...