Един мит, свързан с изкуствения тен, който трябва да бъде развенчан
pixabay
Един мит, свързан с изкуствения тен, който трябва да бъде развенчан
03.04.2019|13:00 Прочитания: 1074

Изкуственият тен придава на кожата златист, целунат от слънцето вид, който обикновено добиваме само след няколко дни на плажа. Модерният изкуствен тен дава толкова добри и дълготрайни резултати, че повечето жени, които са го опитали, забравят за истинския тен, получен от слънцето. 

Всички знаем, че след като веднъж сме получили тен (от слънцето!) след това не изгаряме, а продължаваме да тъмнеем. Много жени си мислят, че изкуственият тен работи по същия начин, но това не е така! Макар че прилича на тен, не е същото,  защото цветът е резултат от реакция между съставка, наречена дихидроксиацетон (DHA) и аминокиселини в клетките на горните слоеве на кожата. Истинският тен идва от излагането на кожата на UV лъчи от слънцето; това кара меланина (пигмента на кожата) да се издигне на повърхността и да се разпръсне, за да я защити.

Ако си направите спрей тен или изкуствен тен преди да отидете на море, все пак може да изгорите. Дори да имате изкуствен тен, пак трябва да използвате слънцезащитни продукти.

Изкуственият тен изглежда страхотно и може да ви даде увереност в първите няколко дни на почивката, но също така може да ви попречи да забележите червения или розовия цвят, който идва със слънчево изгаряне. Можете да изгорите доста зле под фалшивия тен и да не забележите, докато не е твърде късно. Не позволявайте на този фалшив блясък да ви заблуждава, че имате нужда от по-нисък фактор: кожата ви не е загоряла, това е фалшив загар. Винаги използвайте SPF 30 или повече, когато сте на слънце.

Ако се притеснявате за това, което всички тези слънцезащитни кремове ще направят за вашия фалшив тен, изберете формули без масло, които няма да разрушат цвета толкова бързо. Има някои продукти за тен, които съдържат SPF, но ако планирате да се печете на слънце, те не са толкова добри. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!  

0 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...