Трикове за предотвратяване на стареенето на кожата
Pexels
Трикове за предотвратяване на стареенето на кожата
12.09.2019|16:00 Прочитания: 1406

Въпреки че не можем да накараме тялото си да спре да старее, има някои неща, които можем да направим, за да забавим този процес.

Ето 8 лесни трика за предотвратяване на стареенето на кожата, поне за известно време...

1. Включете боровинки в менюто си

Ние остаряваме и кожата ни провисва поради процес, наречен окислително увреждане на ДНК, който няма как да бъде спрян, но може да бъде забавен от редовната консумация на боровинки. Този мъничък плод е богат на антиоксиданти и ви помага да се борите с признаците на стареене. Включете го в ежедневната си диета и наблюдавайте промяната.

2. Ограничете приема на захар

Скорошно проучване установи, че консумацията на захар ускорява процеса на стареене в човешките тела и води до тъмни кръгове под очите, дехидратация и бръчки. За да се борят със стареенето, експертите съветват хората да ограничат приема на захар и да избягват сладките храни и напитки, доколкото могат.  

3. Избягвайте да спите по корем

Ако сте от хората, които обичат да спят по гръб, по-добре е да се откажете от този навик. Спането по корем, тоест с лице във възглавницата, причинява появата на бръчки.

4. Поддържайте нивата на калций в тялото си под контрол

Повечето хора знаят, че калцият е важен за поддържане на здравето на костите, но знаете ли, че той е важен и за предотвратяване на стареенето. Адекватното ниво на калций може да намали признаците на стареене и да ни помогне да стареем по-грациозно със силна костна структура.

5. Направете зеления чай най-добрия си приятел

Зеленият чай помага на тялото ни да бъде здраво както отвън, така и отвътре. Тази напитка е богата на антиоксиданти и ви кара да изглеждате по-млади. Освен това успокоява зачервяването и дразненето на кожата ви, защото има противовъзпалителни свойства. Консумирането на зелен чай редовно ще поддържа кожата ви здрава и млада. Можете също така да поставите употребявани торбички със зелен чай върху очите си за няколко минути, за да се отървете от тъмните кръгове и подпухналостта.

6. Душовете трябва да са кратки

Установено е, че дългите душове увреждат кожата ви и я правят суха. Не само това, но и води до видими признаци на стареене като бръчки и отпусната кожа. Вземайте по-кратки душове, за да предотвратите това.

7. Предпазвайте се от слънцето

Слънцето играе основна роля в ускоряването на стареенето и колкото повече се излагате на слънце, толкова повече излагате себе си на риск от ранно стареене. Изключително важно е да нанасяте слънцезащитен крем всеки ден. 

8. Медитирайте и избягвайте стреса

Стресът забързва процесът на страреене, така че се опитвайте да бъдете по-спокойни. Можете да опитате медитация или друг метод за намаляване на стреса.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!   


0 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...