5 храни и напитки, които причиняват проблеми с кожата
Pexels
5 храни и напитки, които причиняват проблеми с кожата
16.06.2019|14:30 Прочитания: 8455

Чували сте израза "Ти си това, което ядеш", нали? Всичко, което ядем и пием има някакъв ефект върху тялото ни. Начинът на хранене е най-големият източник на кожни проблеми. Повечето хора не осъзнават, че кожата е пряко свързана с храносмилателната система. Ако консумираме трудносмилаема храна или по някаква причина не можем да преработваме храната, тялото ни използва кожата за детоксикация. Ето защо след като консумираме някои храни, върху кожата ни се появяват пъпки.

Ето 5 храни и напитки, които причиняват кожни проблеми:

1. Солени храни

5 храни и напитки, които причиняват проблеми с кожата pixabay

Лицето ви може да стане подпухнало и подуто, заради задържането на вода, причинено от голямото количество сол в храната. Голямото количество сол е и причината за торбички под очите. Кожата ви може да стане суха и напукана или да имате свръх омазняване на кожата, тъй като жлези опитват да компенсират дехидратацията на кожата. 

2. Алкохол

5 храни и напитки, които причиняват проблеми с кожата pixabay

Алкохолът дехидратира тялото ви, включително кожата ви - най-големият орган на тялото ви. Алкохолът също лишава кожата от жизненоважни витамини и хранителни вещества. Разширените пори, обезцветяването, увисването, фините линии и липсата на еластичност са само някои от симптомите, които могат да възникнат върху кожата, поради прекомерната консумация на алкохол.

3. Млечни продукти

5 храни и напитки, които причиняват проблеми с кожата pixabay

Повечето мляко се добива от млекодайни крави, които имат високи нива на циркулиращ прогестерон, инсулиноподобен растежен фактор и други хормони, които човешките органи превръщат в дихидротестостерон (DHT). Тези хормони карат мастните жлези да работят повече, което може да предизвика акне при по- податливите хора. 

Ако мислите, че пъпките ви може да са причинени от млечни продукти, опитайте да спрете да ядете млечни продукти за няколко седмици или месец, за да разберете дали това е причина. 

Ако спрете да ядете млечни продукти, не забравяйте да си набавяте витамин D.

4. Сладки храни

5 храни и напитки, които причиняват проблеми с кожата pixabay

Захарта и простите въглехидрати са свързани с акнето, поради скока на инсулина, който причиняват, което може да предизвика възпаление и акне. 

5. Кофеин

5 храни и напитки, които причиняват проблеми с кожата pixabay

Едно или две кафета на ден няма да ви навредят много, но енергийните напитки, шоколада и другите напитки, съдържащи кофеин причиняват поява на бръчки и кожата увисва. Кофеинът инхибира синтезата на колаген, структурният протеин, който се намира в кожата, който я прави гладка, здрава и блестяща. Ако много обичате кафе и не можете да се откажете от него, просто пийте много вода, заедно с кафето. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

10 2
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...