Как да включите етерични масла в йога занятията
pixabay
Как да включите етерични масла в йога занятията
21.03.2019|16:00 Прочитания: 446

Етеричните масла са мощна растителна медицина. Можете да ги използвате, за да се чувствате по-добре физически (като релаксиращо средства или при болка в корема) и за енергия (като отваряне на сърцето или подпомагане на творческия енергиен поток).

Етеричните масла отдавна са известни със своята способност да подобряват емоционалното и психическото ни благополучие. Използвани правилно, те могат да бъдат прекрасено допълнение към йога практиката и важна част от вашите йога занятия.

Уверете се, че разреждате вашите масла правилно. Ето няколко начина да включите етерични масла в своя йога клас:

1. В началото и в края на занятието се разпръсква етерично масло

2.  Дифузирайте масла в пространството през цялото занятие. 

3. Разтрийте тялото си с етерични масла по време на занятието

4. Направете разтвор, с който да напръскате постелките за йога

5. Използвайте етерични масла, за да поддържате темата на занятието

Има безброй етерични масла, от които да избирате. Сега, след като знаете как да използвате маслата във вашите класове, как да избирате кои да използвате в действителност?

Ето някои примери:

За отваряне на сърцето. Опитайте етерични масла от гераниум, роза, хеликриси или жасмин. Всички тези масла са свързани със сърдечната чакра, като ви помагат да отворите центъра на даване и получаване на безусловна любов.

Заземяване. Използвайте ветивер, кедрово дърво, черен смърч, кипарис или друго дърво, което ви харесва. Тези земни, дървесни масла помагат да се свържете с корените си в земята.

Свързване с Вселената. Изберете тамян, лотос, пало санто, сандалово дърво, джинджифил или босилек. Тези масла отварят вашата коронна чакра, вашия център на връзка с най-висшето си аз и с божественото.

Подобряване на творчеството. Това е една от любимите ми теми и едно от любимите ми неща, за които да използвам етерични масла! Моите любими масла за креативност са мандарина, див портокал, мента и градински чай. Тези масла спомагат за отварянето на вашата сакрална чакра, вашия център на креативност, емоция и сексуалност.

Подобряване на интуицията. Експериментирайте с бензоин, мастика, тамян, розмарин или градински чай за вашата чакра на третото око. 

Благодарност. Опитайте бергамот, грейпфрут, карамфил, бяла мура или див портокал за благодарност. Техните аромати помагат за повдигане на настроението ви и помагат да отворите сърцето си.

За отваряне на гърлената чакра. Използвайте лимонова трева, нероли, жасмин или евкалипт, за да отворите центъра на говоренето.

За добър сън. Любимите ми масла за сън са нежни, успокояващи масла като лавандула, ветивер и нероли. 

Още интересна информация за етеричните масла можете да намерите в блога "Just my place" на Михаела Михайлова.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!
1 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...