Полезни съвети за всяка ситуация
pixabay.com
Полезни съвети за всяка ситуация
26.11.2018|13:45 Прочитания: 872

Ако усетите, че сте стояли часове над учебниците дайте си малко почивка за бързо хапване, това ще презареди организма с нова енергия. Отделете малко време за някой сериал, за да си почине мозъкът ви. След това се върнете над учебниците.

Ако сте попаднали в много сресираща ситуация, спрете за момент, потърсете приятел или просто си дайте малка почивка докато съберете мислите си. 

Ако не можете да се съсредоточите и имате проблем с концентрацията раздвижете се и излезте навън. Изхвърлете боклука, проверете си мейла, разходете кучето. Разходете се на чист въздух, така ще се тонизирате и ще успеете да се съсредоточите.

Ако в момента нещо важно ви тревожи, за което не можете да спрете да мислите, напишете на хартия това, което ви тревожи. Така ще успеете да споделите чувствата си и да свършите задачите си. 

Полезни съвети за всяка ситуацияpixabay.com

Ако усещате голяма психическа и физическа умора, навийте си аларма за 25-30 минути за една кратка дрямка. Ако се успите повече от това време ще се събудите точно толкова уморен. Когато се събудите изпийте чаша кафе и ще сте с нови сили.

Ако трябва да учите по определена дисциплина, но материалът е много скучен използвайте няколко трика да го запаметите. Проверете дали има онлайн информация по темата, направете си таблици или диаграми, за да го запомните по-лесно.

Ако сте на много шумно място, а имате нужда от малко тишина пуснете си музика на слушалки. Най-добре изберете класическа музика, защото такава с текст ще ви натовари допълнително. Слушайте записи на шума на вълните, дъжда или други звуци от природата.

Ако сте разбрали заданието си, но не напълно, обадете се на приятел или му пишете. Опитайте се да му преразкажете запомненото и така ще го затвърдите.

0 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...