Привлекателните хора са по-лоши в дългосрочните връзки
pixabay
Привлекателните хора са по-лоши в дългосрочните връзки
15.07.2019|14:00 Прочитания: 382

Добре изглеждащите хора се радват на много предимства в живота си. Те са склонни да бъдат по-успешни на работното си място, лесно се разбират с други хора и дори изкарват повече пари. Но се оказва, че и това да си привлекателен има своята тъмна страна. И науката предполага, че дългосрочните взаимоотношения са част от тази тъмна страна.

Привлекателните хора са по-лоши в дългосрочните връзки pixabay

Атрактивният външен вид може да осигури ползи при намирането на партньор, но не винаги е ключът към дългата и щастлива връзка. Ето защо:

За привлекателните хора има много алтернативи

Според изследователите, привлекателността може да ни даде океан от алтернативи по отношение на отношенията, така че става доста трудно да ги защитим от външни заплахи.

Още повече, добре изглеждащите хора често прескачат от една връзка в друга, просто защото не искат да се сблъскват с всички трудности и проблеми, които идват с обвързването и предпочитат да избягат от проблемите си.

Привлекателните хора са по-лоши в дългосрочните връзки pixabay

Нивото на привлекателност и разпадането на брака са свързани

Първите етапи на проучването показаха силна връзка между разводите и нивото на привлекателност на партньорите. За да разберат това, 2 жени бяха помолени да оценят привлекателността на над 230 мъже от снимки. След това изследователите провериха дали тези мъже са женени или разведени. Резултатите показват, че мъжете, които са били отличени като най-желани, са по-склонни да бъдат разведени.

Привлекателните хора са по-лоши в дългосрочните връзки pixabay

Привлекателните хора се интересуват от алтернативи, дори когато са обвързани

Обикновено, когато двама души са във връзка, започват да виждат другите хора като по-малко атрактивни, но според резултатите от изследването, привлекателните хора нямат този "защитен механизъм" и имат интерес към алтернативни варианти.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...