5 начина за избелване на бели дрехи без химикали
Pexels
5 начина за избелване на бели дрехи без химикали
16.07.2019|12:00 Прочитания: 636

Всички имаме бели дрехи в гардероба си и знаем, че когато не се носят известно време, например през зимата, те придобиват един жълтеникав цвят, който е много неприятен. Ако не знаете как да им върнете красивия бял цвят, ние ще ви помогнем.

Ето 5 естествени начина за избелване на дрехи, без да се налага да използвате агресивни химикали.

1. Използвайте най-добрия избелващ препарат- слънцето

След като изперете дрехите, просто ги закачете на простора и оставете слънцето да ги изсуши. Слънчевите лъчи ще избелят дрехите ви без миризмата и опасностите, които крие белината.

Това се случва, защото ултравиолетовите лъчи на слънцето разрушават химическите връзки в петната, което води до избледняване на цвета на петната.

2. Накисване в цитруси

Лимоновият сок е отлична белина, която може да придаде на вашите бели дрехи блясък. Смесете половин чаша лимонов сок в 1 леген гореща вода. Разбъркайте добре и накиснете дрехите си за един час или дори за една нощ.

Извадете дрехите от сместа и ги сложете в пералната машина и ги изперете както обикновено.

Лимоновият сок може да се използва и за отстраняване на петна от ръжда от дрехите ви. Нанесете лимонов сок върху петната от ръжда и поръсете с малко сода. Разтрийте сместа върху петното и го оставете да престои около 30 минути. Петното трябва да изчезне. След това се изпира нормално.

3. Добавете малко оцет, когато перете

Оцетът е най-добрият приятел на дрехите ви. За да избелите белите си дрехи, направете разтвор от 1/4 чаша лимонов сок с 1/2 чаша дестилиран бял оцет. Използвайте този разтвор като алтернатива на белината.

Ако дрехите ви имат лоша миризма, можете да добавите 1 чаша оцет в пералнята по време на последния цикъл на изплакване.

4. Добавете сода за хляб в пералната машина

Содата за хляб също е естествен дезодорант, така че дрехите ви не само ще са по-бели, но и ще имат много свежа миризма.

Содата за хляб е също лек антисептик, така че дрехите и пералната машина ще бъдат защитени от бактериален растеж.

5. Използвайте естествени перилни препарати

Повечето хора знаят само за химическите перилни препарати, но днес можем да закупим и естествени. Те са съставени от ензими на растителна основа и естествени минерали, те изпират толкова ефективно, колкото техните синтетични братя и сестри. Но не са толкова агресивни към тъканите, колкото синтетичните препарати.

Най-добрата част обаче е, че те са биоразградими и не замърсяват околната среда, за разлика от нормалните препарати, които използваме.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...