6 вида обувки, които са вредни за тялото ни
07.02.2019|14:00 Прочитания: 1784

Средно човек върви 245-292 километра за една година. Ето защо е от решаващо значение данамерим перфектния чифт обувки, които няма да навредят на краката ни. Всички искаме даизглеждаме добре, но е по-важно да бъдем здрави.

Има 6 вида обувки, които увреждат тялото ни. Ето кои са те:

1. Остри обувки

Широките крака няма как да се чувстват добре в остри обувки. Те са прекалено стегнати ище оказват силен натиск върху пръстите ви. Никой не иска да бъде притискан, включителнои краката ви. Носенето на тези обувки може да доведе до болки и мехури. Така че, преди даси купите хубав чифт остри обувки, проверете дали краката ви се чувстват напълнокомфортно в тях.

2. Джапанките не позволяват на глезените да бъдат в правилната позиция

Джапанките изглеждат страхотно за лятото и плажа. Но нека да ги разгледаме по-добре и давидим дали са подходящи за краката. Преди всичко не можете да ги наречете удобни,защото те протриват кожата между пръстите и причиняват рани. Второ, носенето им можеда доведе до несъответствие в глезените и коленете, защото краката ви не се поддържатправилно.Също така, по време на ходене, краката ви могат да се уморяват по-бързо.

3. Високите токчета могат да причинят увреждане на нервите

Да, жените обичат високите токчета, защото изглеждат страхотно и ги карат да се чувстватпривлекателни, но щетите могат да бъдат по-големи, отколкото си мислите. Носенето нависоки токчета често води до навяхвания, врастнали нокти на краката, увреждане нанервите и болки в долната част на гърба.
За да се отървете от тези проблеми, препоръчително е ежедневните ви токове да не са по-високи от 3-5 сантиметра.


4. Равните обувки оказват натиск върху Плантарната фасция

Това може да е изненадващо, но равните обувки също могат да увредят краката ви. Това сеслучва, защото те нямат никаква аркова опора, което оказва натиск върху плантарнатафасция. В резултат на това вие усещате болки в коленете и гърба.Но няма нужда да спирате да носите равни обувки, просто си купете ортопедични стелки.

5. Обувки за тичане, които са твърде леки и меки и могат да причинят травма

Точно така! Обувките за тичане за САМО за тичане. Ако ги носите всеки ден, защотоизглеждат толкова удобни и леки, те могат да увредят краката ви при удар, защото сапрекалено гъвкави и меки.

6. Обувките на платформи пречат на механизма на вървене

Подметките на обувките, които са с платформа, са прекалено твърди и не са гъвкави.Нашите крака обаче трябва да се огъват по определен начин, когато вървим и платформитепречат на тази сгъвка..

3 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...