Наръчник за перфектен педикюр
17.06.2019|14:00 Прочитания: 1175

Има някои неща, които са по-добри, когато се правят от професионалисти. Маникюрът и педикюрът са такива неща, но въпреки това понякога се налага да си правим маникюр и педикюр сами. Не всеки може да си позволи да отделя пари за педикюр всеки месец. Затова днес ще ви представим подробен наръчник за перфектен маникюр, направен у дома:

1. Подгответе всичко необходимо

Ще се нуждаете от доста неща за вашия педикюр:

Лакочистител

Нокторезачка

Пила за нокти

Полир за нокти

Избутвач за кожички

Памук или памучни тампони

Дървени стикове

Олио за кожички

Продукт за премахване на кожички или инструмент за изрязване на кожички

Пила за пети

Пемза

Лосион за крака

Разделител за пръсти

Основа за лак

Лак

Топ лак

Спрей за по-бързо изсъхване

2. Премахнете стария лак

Ако сте лакирани с обикновен лак, просто го изтрийте с лакочистител. По-добре е да използвате лакочистител без ацетон, тъй като той изсушава ноктите и ги прави чупливи. Ако сте с гел лак, свалете го, като използвате лакочистител с ацетон и алуминиево фолио. След като сте свалили лака, почистете ноктите със спирт.

3. Накиснете краката си

Напълнете ваничка за крака с топла вода и накиснете краката си за 15 минути. Можете да добавите оцет към водата, няколко капки етерично масло, сол или лимон. Това ще омекоти кожичките ви и ще дезинфекцира краката ви.

4. Оформете ноктите си

След като сте накиснали краката си, внимателно ги подсушете с кърпа. Изчакайте 5 минути, за да се втвърдят ноктите ви и ги изрежете, след което ги оформете с пилата и накрая ги полирайте.

5. Обърнете внимание на кожичките

След като сте оформили ноктите си, нанесете продукт за премахване на кожички или ги изрежете. След това нанесете олио за кожички, за да ги предпазите.

6. Отстранете мъртвата кожа

С помощта на пилата за пети и пемзата премахнете мъртвата кожа от ходилата.

7. Хидратирайте

Нанесете лосион на ходилата си, но не прекалявайте, защото ако ноктите са прекалено мазни, няма да успеете да ги лакирате добре.

8. Лакирайте се

Лакирайте ноктите си, като започнете с основа, продължите с цветен лак и завършите с топ лак.

9. Почистете кожичките

Ако сте нацапали кожичките си с лак, почистете го с помощта на клечка за уши и лак за нокти. Можете да използвате и дървен стик за тази цел.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...