Възможно ли е да ядете прекалено много авокадо?
unsplash
Възможно ли е да ядете прекалено много авокадо?
18.04.2019|11:00 Прочитания: 770

Митът, че мазнините са вредни беше развенчан преди известно време и сега здравословните мазнини, каквито има в авокадото, са голяма тенденция. Всъщност, авокадото е съществена част от диета, като средиземноморската диета, кето диетата и т.н. Това се дължи на факта, че здравословните мазнини засищат за дълго време. Но възможно ли е да прекалявате и да пречите на отслабването си с тази иначе здравословна храна? 

Авокадото е един продукт, който е здравословен и има добра хранителна стойност. Но въпреки че авокадото е пълно с хранителни вещества, то има повече калории, отколкото повечето други плодове и зеленчуци. Една порция е равна на около една трета от авокадото и съдържа около 76 калории. Ако консумирате половин авокадо, ще получите около 114 калории, а ако изядете цяло авокадо, ще получите около 227 калории. 

Консумирането на повече калории, от колкото се нуждае тялото, е това, което причинява увеличаване на теглото, независимо от храните, от които идват тези калории. 

В никакъв случай не казваме да се откажете от авокадото, просто внимавайте с количествата авокадо, които консумирате. Здравословните мазнини са изключително важни. Други източници на здравословни мазнини са морски дарове, орехи, ленено семе, рапица и соево масло. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

 

0 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...