Как правилно да замразявате бананите
Pexels
Как правилно да замразявате бананите
03.04.2019|16:00 Прочитания: 844

Бананите са много популярен плод, тъй като са богати на калий, фибри и имат страхотен вкус. Но също така те може би са най-неприятното нещо за пазаруване, тъй като се развалят много бързо. Важно е, когато ги купите да нямат кафяви петна, защото те са знак, че плодът е презрял. Дори да купите леко зелени банани, ако сте купили голямо количество и смятате, че няма да успеете да ги изядете, можете да ги замразите. 

Замразените банани могат да издържат до четири месеца във фризера и да се превърнат в отлично допълнение към лека закуска или хранене след тренировка. Можете също така да размразите замразените плодове, за да направите вкусни неща като бананов хляб.

Можете лесно да замразите банана с или без кори. Замразяването на банана с кората е просто: разделяне на бананите, слагането на всеки по отделно в найлоново пликче и слагане във фризера. Кората на бананите ще стане черна, когато замръзне, но бананите отвътре остават годни за консумация. Трябва да се има предвид, че когато тръгнете да размразявате банана, трябва да го разрежете на половина и да го оставите на стайна температура, преди да го обелите. 

По-лесният вариант е да замразите бананите без корите. За това ще са ви нужни хартия за печене и плик за фризер.

Обелете бананите и ги нарежете на колкото големи парчета искате. Наредете ги върху хартията за печене, раздалечени, за да не залепнат. Сложете във фризера за около час. 

След това ги извадете от фризера и ги сложете в пликчета. 

Опитайте да изкарате въздуха от пликчетата, преди да ги запечатате. 

По този начин плодовете ще останат свежи в продължение на 3-4 месеца.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!  

0 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...