Полезно ли е кокосовото мляко?
pixabay
Полезно ли е кокосовото мляко?
15.03.2019|13:00 Прочитания: 1311

Кокосът е супер храна. Има много начини, по които можем да консумираме кокос- кокосово масло, кокосово мляко, кокосова вода, кокосови стърготини и т.н. Но днес ще се фокусираме върху кокосовото мляко, тъй като напоследък хората са доста обсебени от него. Много хора замениха изцяло животинското мляко с растително такова, като един от най-популярните видове растителни млека е кокосовото. 

Добра идея ли е да консумирате единствено растително мляко и кой вид растително мляко да изберете? 

Кокосовото мляко е много предпочитано, но наистина ли е толкова здравословно? Всъщност, кокосовото мляко е по-нездравословно от соевото или бадемовото. 

Но има два начина да включите кокосовото мляко в диетата си. Първият е да консумирате кокосово мляко, готово за консумация, което основно се прави с две съставки: вода и кокосов крем (плюс някои добавени сгъстители, естествен вкус и витамини). Вторият е консервираното кокосово мляко. То се прави от кокос и вода, то е по-плътно и по-мазно, което обикновено се използва при готвенето. 

Хранителна стойност на кокосовото мляко

Ето какво съдържа една чаша неподсладено кокосово мляко: 

Калории: 45

Мазнини: 4 г (3.5 наситени)

Протеин: 0 г

Въглехидрати: 1 г

Захар: 1 г

Калций: 41 мг (4 процента от препоръчителната дневна доза)

Натрий: 180 мг

Хранителната стойност на чаша неподсладено консервирано кокосово мляко.

Най-голямата разлика е, че като по-богат източник на мазнини, то съдържа три пъти повече калории, отколкото млякото за пиене.

Калории: 149

Мазнини: 12 г (10 г наситени)

Протеин: 0 г

Въглехидрати: 3 г

Захар: 1 г

Калций: 0 г

Натрий: 15 мг

Така, трябва ли да консумирате кокосово мляко?

Вероятно не трябва да го консумирате постоянно. Това, което можете да направите, е да използвате ограничени количества, когато готвите.

Кокосовото мляко е невероятно за готвене, в малки дози. Ако имате нужда от вкус на кокосово мляко, добавете капка екстракт от кокос в сместа.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...