Първата стюардеса със синдром на Даун
Instagram
Първата стюардеса със синдром на Даун
20.04.2019|14:30 Прочитания: 986

За съжаление не всички сме щастливци да имаме нормален живот. Някои хора трябва да се борят за живота и здравето си, като се занимават с неща като постоянно лечение, операции и посещения при лекари. Трудно е да си представим, че в тази ситуация те не само могат да запазят духа си, но и да сбъднат мечтите си! Тези хора съществуват и ние сме щастливи да ви запознаем с един от тях.

Първата стюардеса със синдром на Даун

Ще ви разкажем историята на едно младо момиче, което се бори да живее самостоятелно и в същото време следва мечтите си, една от които била да стане стюардеса.

17-годишният Shantell Pooser има специални нужди. Тя има синдром на Даун и няколко други здравословни проблеми, което означава непрекъснато лечение. През 2016 г. тя претърпява сериозна животозастрашаваща операция. Въпреки всички прогнози на лекарите, тя е оптимист и всичко върви дори по-добре от очакваното.

Първата стюардеса със синдром на Даун

Нейната майка, Диана Милър Бери, й помага да състави списък с неща, които иска да направи. Тя обещава, че ще положи големи усилия, за да изпълни всички желания на дъщеря си. Предвид факта, че постоянно се налага да лети за лечение, първата й мечта била да стане стюардеса.

Първата стюардеса със синдром на Даун

И благодарение на усилията на майка й и помощта на American Airlines, тази привидно невъзможна мечта за младото момиче се сбъдна. На рождения й ден те й подарили незабравимо парти на самолет. Дори й дали униформа и значка.

Първата стюардеса със синдром на Даун

 

Те дори решили да я записват като част от персонала всеки път, когато лети за лечение. Тя помага на стюардите и демонстрира инструкциите за безопасност. Въпреки състоянието й (дихателните й пътища са 87% блокирани), тя с радост участва в работата на екипажа по време на полетите си.
Шантъл е отличен пример за смелост и страст към живота. Дори здравословното й състояние не я спира по пътя да изпълни мечтите си. Тя остава положителна и енергизира всички около нея. Шанни все още има много мечти в списъка си и майка й прави всичко възможно да ги сбъдне.
Първата стюардеса със синдром на Даун

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...