Остров в Гърция е готов да ви плати, за да се преместите там
Pexels
Остров в Гърция е готов да ви плати, за да се преместите там
09.09.2019|14:00 Прочитания: 597

Ако ви е писнало от модерния живот и вече не ви се живее в големия град, заради целия стрес и забързаност, това може да е вашият шанс. Кой не си мечтае да живее спокойно, на брега на морето и да му платят за това?! В момента гръцки остров търси жители и предлага заплата на всеки, който иска да се премести там.

Антикитера е гръцки остров в Егейско море, заобиколен от тюркоазени води и притежаващ невероятно красива природа.  В Антикитера има само един град, наречен Потамос. Звучи като някак забравено място, но светът насочи очи към този малък остров още в началото на 20-ти век, когато там беше открито 2000-годишно устройство, считано за първи компютър: Механизмът на антикитера.

С годините островът бива забравен, но днес може да се превърне в новия дом на мнозина. Местните управници търсят жители, желаещи да се преместят там.

Какво ще получат късметлиите, ако бъдат избрани за това гръцко приключение?

Наскоро островът стартира проект за населване с помощта и спонсорството на православната църква в Гърция. Кампанията се опитва да привлече много семейства, които са готови да променят живота си и да се преместят на това зашеметяващо място. В замяна на това избраните късметлии ще бъдат наградени с къща, част от земята, за да отглеждат храна или да създадат бизнес, и месечна заплата от около 560 долара през първите си 3 години пребиваване.

Планът има за цел отново да засели острова, който днес е дом на едва 20 жители

Проектът възникна като възможно решение на проблема с малкия и намаляващ брой жители на острова, място, което днес има само около 20 жители. Островът губи своето население, заради намаляването на раждаемостта и миграцията на младите хора в различни градове, в търсене на по-добър живот. Затова проектът е насочен главно към семейства с деца.

Властите дават приоритет на гръцките граждани, въпреки че хора от всяка националност могат да кандидатстват. Всъщност първите семейства вече са се преместили в Антикитера и благодарение на новите жители, местното училище успяло да се отвори отново, след като било затворено повече от 24 години.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...