10 достъпни европейски дестинации, които да посетите тази зима
pixabay
10 достъпни европейски дестинации, които да посетите тази зима
19.01.2018|12:00 Прочитания: 904

Искате да организирате зимно пътешествие, но се притеснявате, че трябва да изхарчите всичите си спестявания? Грешите, има и напълно достъпни дестинации, които са подходящи точно за това време от годината, когато сме изхарчили всичките си пари покрай Коледа. Ако сте любопитни да видите някои от най-красивите места в Европа, сега е моментът да го направите. Ето кои са 10-те най-привлекателни дестинации за посещение тази зима:

1. Амстердам, Холандия

Амстердам е великолепен през зимните месеци. По-студените месеци са вълшебно време да посетите холандската столица, за да се отдадете на вкусна храна, кънки на открито и уютни кафенета. Амстердамският фестивал на светлината преобразява града с безкрайни светлинни инсталации по каналите, улиците и забележителностите.

2. Прага, Чехия

Зимата в Прага означава по-малко тълпи и красиви гледки към зимата на чудесата. Пътуващите могат да се насладят на греяно вино, докато разглеждат пазарите на Стария градски площад. Места като Карловия мост и Пражкия замък са зашеметяващи през зимата.

3. Берлин, Германия

Германската столица предлага безкрайни бирени градини, пазари и светлинни дисплеи, което го прави пътуване, което си заслужава да се направи през зимата. Пътуващите в Берлин ще се насладят на оживен нощен живот, вкусна храна и стотици музеи.

4. Копенхаген, Дания

Безумно евтините полети са трудни за пренебрегване. Този град предлага зимно бягство с изобилие от магазини, живописни канали и зашеметяваща архитектура.

5. Дъблин, Ирландия

Когато планирате ваканция през зимните месеци, Ирландия вероятно не е първото място, което ви идва на ум, но трябва да бъде. През зимата Дъблин има по-малко хора и повече празници. Пътуващите могат да се отпуснат и да се насладят на жива ирландска музика навсякъде в града.

6. Барселона, Испания

През зимата, Барселона се отървава от големите тълпи хора и става по-малко хаотична. Това е време за релаксация, чудесна храна и нови приключения. Зимата е един от най-красивите и достъпни сезони за планиране на пътуване до Барселона.

7. Виена, Австрия

Виена е разнообразен, очарователен и колоритен европейски град. Зимата е идеалното време да посетите най-красивите забележителности на Виена. Посетителите могат да се насладят на романтичните атмосфери с колоездене с карета из града или да пътуват до гигантската ледена пързалка пред Виенската кметска зала.

8. Севиля, Испания

Севиля става все по-популярна за посещение през зимните месеци, главно поради по-топлото време, ниските цени, прекрасната архитектура и приветливите местни жители. Севиля е целогодишна дестинация, която трябва да бъде в списъка на всички хора.

9. Рим, Италия

Докато повечето хора пътуват до Италия през лятото, тези с по-нисък бюджет са по-склонни да се възползват от сделките, предлагани през зимата. Независимо каква е температурата, гледането на известния фонтан Треви и разглеждането на Римския колизеум са също толкова магически и ще има много по-малко хора.

10. Париж, Франция

Самолетните билети за Париж и хотелските цени в града са най-евтините през зимата, което го прави идеалното зимно бягство с по-нисък бюджет. Пътуващите могат да карат кънки на ледената пързалка на Шанз-Елизе и да хапват вкусни макарони.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...