Леонардо ди Каприо дари 5 милиона долара за борба с пожарите в Амазония
Instagram
Леонардо ди Каприо дари 5 милиона долара за борба с пожарите в Амазония
26.08.2019|16:00 Прочитания: 680

Фондът EPF (Environmental Protection Fund), в който участва и вдовицата на Стив Джобс, обяви, че средствата са вече налични и могат да бъдат използвани по предназначение.

Ди Каприо, който е дълбоко загрижен за околната среда, многократно е призовавал световните лидери да вземат отношение по въпроса и да се обърне внимание на ситуацията в Амазония.

Леонардо ди Каприо дари 5 милиона долара за борба с пожарите в АмазонияInstagram

Сумата от 5 милиона долара ще бъде дарена на индиански племена и пет местни организации, които се занимават с опазване на околната среда и борбата с пожарите в Амазонската гора.

От момента на създаването си фондацията, кръстена на Леонардо ди Каприо, е събрала и дарила около 100 милиона долара за различни каузи, свързани с опазване на околната среда.

Леонардо ди Каприо дари 5 милиона долара за борба с пожарите в АмазонияInstagram

Преди ден световните агенции съобщиха, че опустошената от пожари площ в Боливия е достигнала 950 000 хектара в събота. Огромни са пожарите както в Бразилия, така и в Перу, като размерите на унищожените площи на Амазонската гора стават все по-големи.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

 

0 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...