Ралица Паскалева кръсти сина си в Йерусалим
Instagram
Ралица Паскалева кръсти сина си в Йерусалим
28.05.2019|12:00 Прочитания: 981

Актрисата Ралица Паскалева кръсти първородния си син Максим на специална церемония в Йерусалим.

Паскалева публикува снимка в официалния си профил в Инстаграм, а към кадъра, на който тя подава малкия Макси в ръцете на свещеника йеромонах Теодор, написа:

"Когато преди две години посетих Светата Земя за първи път вече знаех, че това е мястото, на което ще се връщам отново и отново. Всичко там е метафизично и не може да бъде обяснено с думи, то трябва да се усети и изживее! Затова когато решихме, че е време да кръстим Максим, то нямаше съмнение, че това ще се случи в Йерусалим".

Ралица Паскалева кръсти сина си в Йерусалим Instagram

Ралица сподели още от вътрешните си преживявания и допълни:

"Пропътувахме всички тези километри с цялото ни семейство и шепа приятели, за да сме близо до Бог, за да му се поклоним, да походим по земята, по която Той е ходил и за да въведем Максим в християнската религия на най-святото място за всеки християнин."

Паскалева разказва още, че църквата, в която семейството е кръстило сина си, се казва "Света Мария Магдалена". Днес тя е част от женския Гетсимански манастир на Витанската общност - руски православен храм. Построена е през 1885 г. и се намира непосредствено до Гетсиманската градина - едно от любимите места на Христос, където той се е молел дори в нощта на залавянето си. От двора на храма се открива гледка към Стария град на Йерусалим, Божи гроб и Голгота.

Ралица Паскалева кръсти сина си в Йерусалим Instagram

Тя допълва, че денят на Светото кръщение е бил 24 май, а свещеникът, извършил ритуала, се казва Теодор, както е името на бащата - Теодор Салпаров. Специалният дар от семейството е ръчно рисувана българска икона с двамата светци на манастира, в който се е състояло свещенодействието.

"Благодаря на Бог, че ни помагаше през цялото време, за да се случи всичко по най-добрия начин и че силното ни желание да бъде точно на това място се изпълни!", завършва Паскалева.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...