Ако обичате авокадо тост, трябва да знаете този трик за отслабване
25.02.2019|16:00 Прочитания: 998

Има ли неподходящо време за хапване на авокадо тост? Абсолютно не! Авокадо тостът е невероятна комбинация между хрупкаво хлебче и кремообразно авокадо. 

Единственото нещо, което ни пречи да ядем авокадо тост всеки ден от седмицата, не е, че нямаме перфектно узряло авокадо. Проблемът е, че тостовете с авокадо не са с ниско съдържание на калории. Авокадото е пълно със здравословни мазнини, но те все още са калорийни, така че е лесно да прекалим. Но тъй като авокадо тостът е прекалено вкусен, за да се лишаваме от него, ще ви споделим един трик. 

Савина Рего, диетолог (@tasavvydietitian в Instagram) публикува този трик, за да ви помогне да отслабнете, без да се налага да се отказвате от авокадо тостовете. Тя казва, че въпреки че авокадото е пълно със здравословни мазнини, фибри, витамин С и фолиева киселина, размерът на порцията трябва да е около 30 до 50 грама.

Ако обичате авокадо тост, трябва да знаете този трик за отслабванеInstagram

"Моят трик е да смесвам авокадото с грах, едамаме или рикота / извара (обикнковена или с намалено съдържание на мазнини), това помага да се намали броя на калориите, без да се намалява обема на порцията!"- Савина казва в своя пост в Instagram. Брилянтно, нали? 

Този трик помага да направите тази вкусна закуска малко по-балансирана. Получавате въглехидрати от тоста, здравословни мазнини от авокадото и протеини от грахта или изварата. По този начин тостът е не само по-беден на калории и по-богат на фибри, но също така ще ви накара да се чувствате сити и доволни, което ще ви помогне с отслабването. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...