Какво ще стане с тялото ви, ако ядете по 2 банана на ден
pixabay
Какво ще стане с тялото ви, ако ядете по 2 банана на ден
11.04.2017|16:00 Прочитания: 88

Здравословната храна не винаги е вкусна. Но по отношение на бананите това не е така. Ето защо ще се радвате да разберете, че тези вкусни плодове са не само много вкусни, а и страшно полезни. Ако ядете само 2 банана на ден, ето какво ще се случи с тялото ви:

1. Артериалното налягане ще стане нормално

Бананите намаляват високото кръвно налягане, благодарение на факта, че съдържат около 420 мг калий. 

2. Наднорменото тегло изчезва

 Бананите са богати на фибри и намаляват апетита. Освен това, бананите намаляват кръвната захар. 

3. Рискът от анемия намалява 

Анемията причинява бледост, уморяемост и задух. Това е в резултат от намаляването на броя на червените кръвни клетки и ниското ниво на хемоглобин в кръвта.

Бананите съдържат много желязо, което стимулира производството на червени кръвни клетки. Бананите съдържат също витамин В6, който регулира нивата на кръвната захар и помага на хората с анемия.

4. Храносмилането се подобрява

Бананите се усвояват лесно и не дразнят стомашно-чревния тракт. Устойчивото нишесте, съдържащо се в банани не се смила и се озовава в дебелото черво, където създава подходяща среда за развитието на здрави бактерии.

Бананите са полезни за хората, които имат гастрит и киселини в стомаха.Бананите възстановяват минералите, които човек губи, когато има диария. 

5.  Нивата на стрес падат

Бананите подобряват настроението ни. Те съдържат триптофан, който е нужен за получаването на  серотонин (хормон на щастието)

Всеки банан съдържа около 27 мг магнезий. Този минерал е отговорен за доброто настроение и здравословния сън.

6. Ще имате повече енергия

Калият, който се съдържа в бананите, предпазва мускулите от спазми, докато въглехидратите осигуряват достатъчно енергия, за да издържат телата ни на голямо напрежение.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

4 1
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...