Колко захар съдържат различните плодове?
pixabay
Колко захар съдържат различните плодове?
30.10.2018|11:00 Прочитания: 1520

Ако се стараете да се храните здравословно, следвате определен режим или спазвате строга диета, но желаните резултати не са на лице и не сваляте необходимите килограми или не се чувствате добре, вероятно пропускате нещо важно в хранителните си навици или не знаете всичко за нещата, които консумирате. Повечето от нас дори не се замислят какви плодове консумират и в какви количества, защото смятаме, че те непременно са полезни във всяка форма и грамаж. Това обаче не е точно така. Трябва да познаваме съдържанието на витамини, полезни вещества и захар в храните, които консумираме, за да знаем с кои от тях трябва да бъдем по-внимателни. Не бива да пренебрегваме съдържанието на захар, в плодовете, които консумираме ежедневно, за да бъдат те наистина полезни и да влияят добре на тялото ни.

Колко захар съдържат различните плодове?pixabay.com

Внимавайте с долу изброените плодове, тъй като те съдържат високи нива на захар. Пропуснете ги, ако искате да видите големи резултати от диетата си или, ако трябва да внимавате със сладкото.  

Колко захар съдържат различните плодове?pixabay.com

Плодове, които съдържат високи нива на захар:

-Ябълки

-Ананас

-Диня

-Манго

-Банани

-Сушени сливи

-Нар

-Фурми

-Стафиди

С тези плодове можете да не сте толкова съобразителни, но все пак имайте едно на ум. Ако спазвате здравословен режим и виждате добри резултати въпреки, че си похапвате от тях не се притеснявайте да продължите.

Колко захар съдържат различните плодове?pixabay.com

Плодове, които съдържат умерени нива на захар:

-Боровинки

-Ягоди

-Грейпфрут

-Портокал

-Папая

-Череши

-Боровинки

-Грозде

-Праскова

-Смокини

-Пъпеш

-Мандарина

-Нектарина

Тези плодове са най-леките и безобидни по отношение на съдържание на захар. С тях можете да бъдете и малко по-безразсъдни.

Колко захар съдържат различните плодове?pixabay.com

Плодове, които съдържат ниски нива на захар:

-Лайм

-Гуава

-Малини

-Киви

-Ревен

-Кайсии

-Червени боровинки

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...