Пица с "тесто" от карфиол
JONATHAN BOULTON
Пица с "тесто" от карфиол
09.05.2019|17:00 Прочитания: 1753

Вече много хора се опитват да избягват въглехидратите и по-специално бялото брашно. Ето защо ще ви предложим рецепта за пица с "тесто" от карфиол:

Необходими продукти:

1 голяма глава карфиол

1 голямо яйце

2 ч. настъргана моцарела

1/2 ч. настърган пармезан

сол

1/4 ч. сос Маринара или доматен сос

2 скилидки чесън

1 ч. чери домати

листа бресен босилек, за украса

балсамов оцет, за поръсване

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 300 градуса. 

Сложете тенджера с подсолена вода на котлона и когато заври, добавете карфиола. 

Оставете да се готви 3-4 минути. 

След това извадете карфиола върху кърпа, за да се изсуши водата.

Прехвърлете го в кухненския робот и го направете на трохи.

Прехвърлете карфиола в купа, добавете яйцето, пармезана, моцарелата и подправете със сол. 

Прехвърлете сместа в тавичка и я оформете като блат за пица.

Печете около 20 минути.

Когато е готово, намажете блата със соса, поръсете с още пармезан и моцарела, чесъна, чери доматите. 

Печете още 10 минути. 

Гарнирайте с босилек, поръсете с оцет и сервирайте.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!   

1 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...