6 лесни начина да се справите със сухата, увредена и крехка коса

6 лесни начина да се справите със сухата, увредена и крехка коса

Повечето жени не излизат от вкъщи, без да третират по някакъв начин косата си, без значение дали с преса или сешоар. За съжаление, това автоматично води до суха и крехка коса. Сухата коса може да се появи и от много други неща- слънце, вятър, къпане в басейни и т.н.

Ще ви предложим 6 лесни начина за справяне със сухата, увредена и крехка коса:

1. Използвайте маска и балсам

Когато измивате косата си, идеята на шампоана е да премахне замърсяванията от косата, но същи така отнема естествената влага от косата. След като измиете косата си с шампоан, трябва да я подхраните с маска, за да й дадете необходимите вещества. А накрая трябва да използвате балсам, за да "затворите" косъма. Космите се разтварят от водата и за да имате гладка и лъскава коса, трябва да използвате балсам.

2. Хранете се здравословно и приемайте витамини

Здравословното и разнообразно хранене е изключително важно за цялото ни тяло и косата не е изключение. Няма продукт за коса, който да може да ви даде същия резултат, като подходящата храна.

Косата е изградена от протеин, което означава, че трябва да ядете храна, богата на протеини, за да имате здрава коса. Леща, яйца и птиче месо- това са храните, които е добре да консумирате. Рибата е богата на Омега-3 мастни киселини и витамин D, които насърчават здравето на скалпа.  Бета-каротинът, присъстващ в сладките картофи, кайсии и моркови, е друга съставка, на която трябва да се обърне внимание, тъй като съдържа витамин А, който укрепва косата.

3. Защитете косата си

Друга много важна стъпка в грижата за косата е спрей за защита. Когато използвате сешоар, преса и други уреди за коса, трябва да защитите косата си от високата температура.

4. Подстригвайте се редовно

Повечето жени не обичат да подстригват косата си, защото искат тя да е по-дълга, а подстригването отнема от дължината. Обаче ако подстригвате и освежавате косата си редовно, тя ще расте много повече и ще расте по-здрава.

5. Не използвайте уредите си за оформяне на косата на прекалено високи градуси

Повечето преси и маши за коса имат регулация на температурата. Не използвайте прекалено високи градуси, защото ако температурата е прекалено висока, спреят за топлинна защита няма да помогне.

6. Използвайте сатенена калъфка за възглавница

Памукът абсорбира влагата и когато спите на памучна калъфка, тя абсорбира естествената влага на косата ви, която е от голямо значение. Ако косата ви е крехка и суха, опитайте да смените калъфката си, ще забележите огромна разлика.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!   

0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay