Дрехи, които са твърде опасни за ежедневно носене

Дрехи, които са твърде опасни за ежедневно носене

Джордж Бърнард Шоу е казал: "Модата не е нищо друго, освен предизвикана епидемия". Но той вероятно не е знаел колко е подходящо да сравни дрехите с болестите. Оказва се, че да бъдем модерно облечени може да бъде вредно за нашето здраве. Тесните корсети са нещо от миналото, но дори и през 21-ви век има неща, които могат да предизвикат много здравословни проблеми.

Ето кои са дрехите, които могат да бъдат опасни, ако се носят всеки ден:

1. Скини дънки

Един добър чифт дънки е най-универсалното облекло в света. Много момичета и жени избират скини дънки, за да подчертаят красивите си бедра и крака. Но, за съжаление, тези дънки нарушават кръвообращението, което води до разширени вени и целулит. Кожата не може да "диша”, тъй като тъканта е твърде близо до тялото, а понякога тесните панталони могат да причинят появяване на врастнали косъмчета. 

2. Високи токове

Когато жената обуе обувки с висок ток, тя се трансформира веднага: тя става по-женствена и красива. Но това не означава, че тя трябва да носи високи токчета всеки ден. Те ще доведат до болки в гърба, болки в краката и подуване. Също така, носенето на високи токчета често може да предизвика херния.

3. Обувки с равни подметки

Изглежда, че плоските обувки могат да бъдат напълно безвредни. Но лекарите твърдят, че тези обувки могат да навредят на здравето ви, защото натоварването на крака ви е неравномерно. Това ще доведе до увеличаване на размерите на вашите кръвоносни съдове и загуба на еластичност и самото стъпало ще стане плоско. Това може да доведе до болка в краката и болки в гърба. Друга неприятна последица е, когато кракът се обръща вътре, което води до деформация на коленете и бедрата.

4. Сутиени "push- up"

Тези сутиени са изключително популярни. Въпреки това, дори ако гърдите изглеждат по-кръгли и на правилната височина, в действителност, специалните части на този сутиен деформират гърдите и ги правят по-зависими от изкуствената подкрепа. На всичко отгоре, push-up сутиените блокират кръвоносните съдове и това постоянно налягане върху гърдите може дори да доведе до рак.

5. Слънчеви очила

Слънчевите очила са не само модерен аксесоар, но и абсолютна необходимост, когато слънчевата светлина стане прекалено ярка. Въпреки това не можете да носите слънчеви очила вечер или вътре, когато няма достатъчно светлина. Това ще постави допълнителен натиск върху очите ви, което прави риска от развитие на катаракта още по-висок. Също така не бива да използвате слънчеви очила, които не осигуряват 100% безопасност от UV светлината, тъй като те могат да увредят очите ви.

6. Чорапопгащи

Това е необходимо облекло за всяка жена. Чорапогащите правят нашия вид по-завършен и елегантен. Те правят краката ни визуално по-красиви. Но, за съжаление, ако ги носите прекалено често, те могат да бъдат вредни. Синтетичните съставки на чорапогащи задържат влагата и запарват краката си. В резултат на това те водят до различни вагинални инфекции и някои чорапогащи също имат отрицателен ефект върху кръвообращението, което може да доведе до разширени вени и целулит.

7. Големи чанти, които се носят на едно рамо

В дамската чанта можете да намерите всичко - от козметика до лаптоп. Дамските чанти са наистина удобни, но и опасни за нашето здраве. Тъй като постоянно носим чанта на едно рамо, напрежението на рамото и гръбначния стълб става твърде голямо, което може да доведе до сколиоза и остеохондроза. Поради дисбаланса може да имате мускулни спазми, блокирани кръвоносни съдове и притиснати нерви.

8. Пижама

Работата е там, че пижамите, които са прекалено стегнати или прекалено топли, предизвикват растеж на различни бактерии, които могат да доведат до дразнене на кожата, сърбеж или инфекция. Най-добрият вариант е да спите голи. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay