6 нови тенденции, които могат да навредят на вашето здраве

6 нови тенденции, които могат да навредят на вашето здраве

Понякога, ако следваме тенденциите, които "са полезни за здравето", можем всъщност да навредим на здравето си. Всичко това е маркетингова стратегия и тези нови модерни неща са предназначени за младите хора, които имат здрави и силни органи. Но хората, които имах хронични заболявания и здравословни проблеми, трябва да бъдат внимателни с тенденциите. 

1. Високоинтензивни интервални тренировки

Хората, които мечтаят за перфектно тяло, мислят, че този вид тренировка е чиста магия. Но проучване, проведено от университета Rutgers, показа, че хората, които тренирват с бързи темпове, са по-склонни да се наранят и да  страдат от възпаление на коленете и раменете. Просто за да тренирате по този начин, трябва да имате определено ниво на подготовка. Но ако сте начинаещ и решите бързо да отслабнете, това определено не е добър вариант за вас.

2. Паста за зъби с активен въглен

Напоследък стана модерно да се използва активен въглен не само за прочистване на стомаха, но и за козметични цели. Ако искате да използвате паста за зъби, която съдържа въглен, не забравяйте, че тя е абразивна. Чрез изчистване на външната повърхност на зъбите, тя също частично отстранява емайла, който, за съжаление, не се възстановява. Това прави зъбите ви по-чувствителни и изглеждат по-слаби. В допълнение към това, малки парченца въглища могат да се залепят на венеца, причинявайки раздразнение.

3. Бездимните цигари

Напоследък бездимните цигари, които нагряват тютюна, станаха много популярни. Смята се, че те са по-малко вредни от обикновените цигари. Но тъй като нагрятите електронни цигари генерират никотинов аерозол, който се състои от тютюн и други химикали, те се оказват още по-вредни за здравето на хората.

Въз основа на резултатите от някои проучвания върху бронховия епител при хора, които пушат такива цигари, електронните цигари могат да доведат до възпаление, оксидативен стрес и други лоши последствия за белите дробове и дихателните пътища. В дългосрочен план това може да доведе до хронична обструктивна белодробна болест и рак.

4. Дамски душ

Този метод на почистване може да доведе до промени в микрофлората на вътрешните генитални органи, дразнене, сърбеж и бактериална вагиноза. И често, изсушаването може да увеличи риска от развитие на рак на маточната шийка.

Така че, ако забелязвате някакъв дискомфорт в гениталните си органи, не правете нищо сами и не се доверявайте на рекламите - отидете на лекар.

5. Витамини без предписание 

Лекарите често ни напомнят, че приемането на витамини твърде често без рецепта може да има отрицателни последствия. Например, приемането на твърде много витамин С може да доведе до образуването на камъни в бъбреците.

Ако смятате, че не получавате достатъчно хранителни вещества, помислете за промяна на диетата си с по-добро качество или се консултирайте с диетолог, който може да ви предложи добър план за хранене.

6. Кегелови упражнения

Упражненията на Кегел са предназначени не само за жени, но и за мъже, и ако се правят правилно, те трябва да направят мускулите на таза по-силни. Но този вид упражнения имат много противоречия. Например, ако човек има болка в таза или уринарна инконтиненция, това упражнение може да влоши нещата или да нарани мехура и бъбреците. Също така много хора правят това упражнение по грешен начин или правят твърде много повторения, надявайки се да получат по-бърз резултат.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay