Безопасно ли е да сте на кето диета, докато кърмите?

Безопасно ли е да сте на кето диета, докато кърмите?

Кето диетата стана изключително популярна напоследък. Тя е помогнала на доста хора да отслабнат значително, затова много майки, наскоро родили, са изкушени да я опитат. Но има един много важен въпрос, който всички млади майки, които са решили да опитат кето диетата, трябва да си зададат. 

Джена Джеймисън, бивша звезда във филми за възрастни, мисли, че е безопасно. Тя обяви, че спазва кето диетата и в същото време кърми дъщеря си. 

Тя споделя, че съдейки от нейния опит с кърменето и кето диетата, няма никакъв проблем двете да се съчетаят. Звездата споделя, че не е забелязала промяна в качеството и количеството на кърмата, както и в реакциите на бебето й. 

Всички живеем с мисълта, че трябва да консумираме много въглехидрати, за да имаме много кърма. Но това просто не е вярно. Кърмещите майки трябва да консумират достатъчно месо, риба, зеленчуци и плодове. 

Джена препоръчва на майките, които са решили да опитат кето диетата да направят промяната бавно и плавно, защото в противен случай ще стресират организма си. Трябва да изключите въглехидратите бавно, за да контролирате и кърмата си.

Е, безопасно ли е да спазвате кето диетата, докато кърмите?

Жените обикновено са скептични относно това да бъдат на каквато и да било диета, докато кърмят. 

За да имате качествена кърма и тя да бъде достатъчна за вашето бебе, трябва да приемате 2 500 калории  на ден. Добре е да ядете риба и морска храна 2 до 3 пъти седмично, но е важно да избягвате рибите с високо съдържание на живак. Другото условие е да пиете много вода и да приемате витамини. 

Що се отнася до кето диетата, изследванията направени по отношение на комбинацията между кето диета и кърмене са много малко и незадълбочени. В зависимост от това до кого се допитате, отговорът вероятно ще бъде различен. 

Едно от твърденията е, че кърмата е богата на мазнини- 11 грама на една чаша, което означава, че бебетата са адаптирани към това. Ако се има предвид това, вероятно майка, която е на кето диета ще може да храни пълноценно бебето си. 

Разбира се, това не означава, че трябва да сте на кето диета, докато кърмите, но не би ви навредило. 

Ако кърмите, бъдете много внимателни и се старайте да получавате необходимите хранителни вещества за вашето бебе. Най-добре е да се консултирате със специалист. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay