Ето защо веганската диета може да ви помогне да се отървете от мазнините по корема

Ето защо веганската диета може да ви помогне да се отървете от мазнините по корема

Каквито и да са причините за веганството, има няколко начина, по които можете да очаквате да се възползвате от това решение. Премахването на животински продукти обикновено прави диета с много ниско съдържание на наситени мазнини, което може да бъде от полза за здравето на сърцето. Веганската диета може да бъде с много високо съдържание на фибри, тъй като основните хранителни източници включват плодове, зеленчуци, ядки, семена, бобови растения и зърнени храни.

Не е изненадващо, че веганската диета може също да ви помогне да отслабнете, включително да се отървете и упоритите коремни мазнини. Изследванията показват, че месоядните са склонни да имат по-висок ИТМ. С фокуса си върху пълноценни хранителни вещества с растителна основа, веганският начин на живот може да е по-подходящ за спазване от традиционните съвременни диети, но трябва да държите под око макро и микроелементи, за да сте сигурни, че получавате всичко, от което тялото ви се нуждае, за да остане здраво. Това е едно от най-важните предупреждения за веганската диета: ако не сте внимателни, можете да пропуснете основните хранителни вещества като желязо, витамин В12, цинк, калций и омега-3 мастни киселини. Ако планирате правилно диетата си, можете да си набавяте всички необходими вещества. Въпреки това е добре да се консултирате с лекар и да приемате различни добавки, ако е необходимо.

Ако не получавате всички хранителни вещества, всъщност може да качвате килограми, вместо да сваляте. Ако искате да се отървете от мазнините по корема, трябва да внимавате с консумацията на въглехидрати и да приемате достатъчно протеини. На пазара се предлагат много нездравословни храни, подходящи за вегани, които могат да доведат до качване на килограми.

Ако не сте готови да станете вегани, има няколко неща, които можете да направите и да се отървете от мазнините в коремната област. Просто намалете или се откажете от преработените храни и консумирайте повече плодове и зеленчуци. Също така можете да опитате да намалите консумацията на месо и месни продукти, като ги консумирате само веднъж или два пъти в седмицата. Също така се опитвайте да си набавяте повече протеини от растителни източници, което е по-добре за вас и вашето здраве.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay