Здравословният, нисковъглехидратен режим, който търсите

Здравословният, нисковъглехидратен режим, който търсите

С акцент върху свежите продукти, протеините, пълнозърнестите храни и здравословните мазнини, средиземноморската диета постоянно се нарежда като една от най-здравословните диети. И въпреки че не е присъщо ниското съдържание на въглехидрати, средиземноморската диета може да се вмести в нисковъглехидратната рамка, ако знаете как да го направите.

Ще бъдете шокирани от това колко проста може да бъде средиземноморската диета с ниско съдържание на въглехидрати.

Като цяло, средиземноморската диета се фокусира върху добавянето на здравословни храни към вашата диета, вместо да се елиминират определени групи храни. Традиционната средиземноморска диета дава предимство на "пресните плодове, пълнозърнестите храни, бобовите растения и млечните продукти - всички те се считат за въглехидрати. Все пак средиземноморската диета може да се приспособи към диета с ниско съдържание на въглехидрати.

Макар че ще се наложи да измените диетата, можете да го направите лесно. Зависи само от това колко точно малко въглехидрати искате да консумирате. Например, ако целта ви е 100 грама въглехидрати на ден (или около 400 калории), това ви дава добра доза свобода на действие. Просто трябва да дадете приоритет на въглехидратите, които най-много искате да включите, за да се чувствате удовлетворени. 

Ако контролирате приема на въглехидрати, но все пак искате да следвате средиземноморската диета, пълнете чинията с много зеленчуци, риба, постни протеини и здравословни мазнини като зехтин, семена, ядки и авокадо.

Тези храни попадат в рамките на принципите на средиземноморската диета, но също се считат за нисковъглехидратни. Можете да добавите умерени порции пресни плодове, бобови растения и млечни продукти.

Важно е да запазите разнообразието в храненето си. Фибрите са от голямо значение. В частност, при диета с ниско съдържание на въглехидрати, трябва да получавате достатъчно фибри от храни като ядки и зеленчуци. 35 грама фибри на ден е препоръчителната дневна доза.

Първоначално трябва да проследявате приема на въглехидрати и да разпределяте порциите си добре, за да пресмятате макронутриентите, които приемате. Когато свикнете ще можете лесно да смятате тези неща.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay