Какво ще се случи с тялото ви, ако ядете по 3 фурми всеки ден в продължение на седмица

Какво ще се случи с тялото ви, ако ядете по 3 фурми всеки ден в продължение на седмица

Въпреки че фурмите не се считат за суперхрана, те са много близки до такава. Те имат толкова много ползи за здравето, че е почти необходимо да ги ядем! А фактът, че са много сладки и много вкусни, ги прави още по-добри! Само след една седмица тялото ви ще ви благодари! 

Ето какво ще се случи с тялото ви, ако ядете по 3 фурми на ден в продължение на една седмица:

1. Здравето на костите ви ще се подобри

Фурмите съдържат Борон, който помага за доброто здраве на костите. Минерали като фосфор, калий, калций и магнезий, които се намират в сушените плодове, укрепват нашите кости и се борят с болести като остеопороза.

2. Храносмилането ви ще се подобри

Фурмите са с високо съдържание на фибри, а фибрите помагат на храносмилателната ни система да работи правилно. Приемът на фибри предпазва от запек и насърчава редовните движения на червата. Проучване, публикувано в British Journal of Nutrition, показва, че хората, които консумират фурми редовно имат много по-добра работа на храносмилателната система, отколкото тези, които не го правят.

3. Помагат да се борим със стреса и депресията 

Фурмите съдържат витамин В6, който е доказано, че помага на тялото да създава серотонин и норепинефрин, които подобряват здравето на мозъка. Серотонинът регулира настроението ви, докато норепинефринът се бори със стреса. Освен това, едно проучване показва, че ниските нива на В6 са свързани с депресията.
Колкото повече витамин В6 приемаме, толкова по-добре ще се чувстваме не само физически, но и психически. 

4. Фурмите дават много енергия

Фурмите са богати на фибри, калий, магнезий, витамини и антиоксиданти. Те осигуряват траен енергиен прилив, благодарение на захарите като фруктоза и глюкоза.
Освен това според едно изследване те не само увеличават енергията ви, но ви помагат да се възстановявате по-бързо, след като сте правили нещо уморително като тренировка или спорт!

5. Предотвратяват сърдечни заболявания

Едно проучване заключава, че фурмите намаляват нивата на триглицеридите и намаляват стреса, като и двете са рискови фактори за сърдечни заболявания и атерогенеза.
Освен това те са богат източник на калий, който, според проучвания, понижава кръвното налягане и намалява риска от инсулт, както и други заболявания, свързани със сърцето.

6. Намаляват риска от рак на дебелото черво

Фурмите защитават храносмилателната ни система и червата от вредни бактерии, като по този начин намаляват риска от разпространението им до дебелото черво. Проучване установи, че при хората, които консумират фурми редовно, е увеличен растежа на добрия вид бактерии, които ни предпазват от растежа на раковите клетки в дебелото черво.

7. Те облекчават симптомите на сезонните алергии

Сезонният алергичен ринит засяга над 30 милиона души само в Съединените щати, но за щастие фурмите имат положителен ефект върху него. Друго проучване показва, че финиковата палма е ефективна при намаляване на няколко маркера на възпаление при пациенти с SAR.

8. Помагат при отслабване

Фурмите също могат да помогнат при отслабването. Да, те съдържат фибри, но тези фибри ви карат да се чувствате сити за дълго време и това предотвратява покачването на кръвната захар.
Освен това, фурмите съдържат антиоксиданти като антоцианини, феноли и каротеноиди. Те освобождават тялото ни от токсини, забързват храносмилането и метаболизма, което води до загуба на тегло.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay