Кои етерични масла са подходящи при хипофункция на щитовидната жлеза и Хашимото?

Кои етерични масла са подходящи при хипофункция на щитовидната жлеза и Хашимото?

Можете да подкрепите щитовидната си жлеза с помощта на природни средства като изберете подходящи етерични масла и същевременно се наслаждавате на наистина прекрасен аромат през целия ден.

Всеки от вас, който разполага с качествени терапевтични етерични масла от висок клас, може да си сътвори  бленд сам и да види дали това е неговата смес – сместа, която ще даде очакваните резултати.

Това е един вариант за НАПРАВИ СИ САМ смес от масла, които да подкрепят функцията на щитовидната жлеза – гераниум, тамян, лимонена трева, мента и фракционирано кокосово масло.

Ако имате изброените масла, опитайте!

(А ако имате само тамян, непременно опитайте само с локално нанасяне на маслото върху щитовидната жлеза, разредено с базово масло – може разковничето при Вас да е там. В случай че етеричното масло е качествено и указанията за ползването му позволяват и вътрешен прием, може да комбинирате външно и вътрешно приложение.

Не е задължително маслата да са много, понякога е достатъчно само едно.

Единствените масла, които не работят, са онези, които не се използват.)

А ето и масла, които подкрепят щитовидната жлеза:

Лимонена трева – успокоява нервната система, подкрепя щитовидната жлеза.

Гераниум – подкрепя надбъбречните жлези, повдига духа.

Мента – охлажда възпалението в тъканите.

Тамян – балансира хормоните и успокоява възпалението.

За да си направите този бленд у дома, се препоръчва да сложите по 3-5 капки от всяко от посочените етерични масла в 10 мл ролон шишенце и да допълните с базово масло. То може да бъде кокосово, каково, гроздови семки...

Всяка сутрин се нанася отпред в основата на шията като се изписва символа за безкрайност ∞ и при желание се повтаря мантрата "Изразявам себе си с увереност. Свободен съм да говоря моята истина. Аз съм излекуван."

Приписваните свойства звучат много мотивиращо, затова, ако имате необходимите масла и щитовидната Ви жлеза не работи по най-добрия начин, опитайте сместа, заслужава си!

Увеличете малко броят на капките на маслата, за да достигне общият им брой поне 30, в случай че не забележите желания ефект.

Кои етерични масла са подходящи при ХИПОФУНКЦИЯ на ЩИТОВИДНАТА ЖЛЕЗА и ХАШИМОТО?

Конкретно тук са посочени маслата градинска мента (джоджен), лимонена трева, мента, карамфил, тамян, смирна, кедрово дърво, гераниум.

Тези етерични масла стимулират секрецията на хормони, активират метаболизма и подкрепят имунната система, тъй като всички те стимулират кръвообращението.

Основно правило при използване на етерични масла за подкрепа на щитовидната жлеза е, че при хипофункция се използват масла със стимулиращи свойства.

Ако и Вие сте с хипофункция на щитовидната жлеза , тези етерични масла са подходящи за подкрепа на дейността й – дали само тамян, дали тамян и смирна, дали тамян и лимонена трева...

Още интересна информация за етеричните масла можете да намерите в блога "Just my place" на Михаела Михайлова.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!
8 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay