Опитвате се да отслабнете? Ето колко често трябва да тренирате

Опитвате се да отслабнете? Ето колко често трябва да тренирате

Всички знаем, че тренировките са от съществено значение в борбата с излишните килограми. Но за да бъдат ефективни, тренировките трябва да се изпълняват правилно и да бъдат разпределени правилно. Ето един доста труден въпрос: Колко често трябва да тренираме? Независимо дали става дума за посещение на фитнес зала, тренировки у дома или посещение на групови тренировки.

Отговорът?

Намерете нещо, което ви харесва. Може да тичате в парка, да правите упражнения вкъщи, да ходите да плувате, да тренирате аеробика или просто да ходите на фитнес. Важно е видът на тренировката да ви допада и да тренирате с удоволствие. Тренирайте 5-6 пъти седмично. Задължително трябва да има поне един ден, в който почивате. Може да бъдат и два. 

Ако целта ви е да свалите излишните килограми, заложете на по-интензивни тренировки, както и на силовите. 

Вдигането на тежести като част от тренировката трябва да се случва 3 до 4 пъти седмично. Правете 3 до 4 серии с по 8-12 повторения, като използвате възможно най-големите тежести. По този начин ще изгорите излишните мазнини и ще изградите мускулна маса. 

Междувременно, интензивните интервални тренировки увеличават изгарянето на калориите по време и след тренировка, изгаряйки мазнините. Така че, в дните, когато нямате време, можете да изгорите същото количество калории за 15 минути, което бихте изгорили по време на 45 минути упражнения с ниска интензивност, като ходене или каране на колело. 

Така че и двете форми на упражнения имат място във всеки тренировъчен план.

В крайна сметка експертите твърдят, че честотата на тренировките може да варира според вашия график. Дори ако имате само 3 свободни дни в седмицата и можете да отделяте по един час, пак можете да постигнете резултати. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook! 

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay