От колко часа сън се нуждаете, за да успеете да отслабнете

От колко часа сън се нуждаете, за да успеете да отслабнете

Няма универсална формула за отслабване. Въпреки това, специалистите дават съвети, които са подходящи за всички: кардио и силови тренировки, правилно хранене, пиене на много вода, контролиране на нивата на стрес и достатъчно сън!

Сънят често се пренебрегва в уравнението за отслабване, но той е много важен. Ако не получавате достатъчно количество качествен сън, няма да постигнете желаните резултати при отслабването.

Защо сънят е важен

В едно малко проучване през 2016 г. Кралското общество за обществено здраве установи, че средното време на сън на 2 010 възрастни от Великобритания, които са изследвани, е 6,8 часа. Да бъдеш добре отпочинал е важно, защото помага на мозъчната ви функция и подобрява емоционалното ви състояние и физическото здраве.

Докато спите, мозъкът ви формира нови пътища, които ви помагат да научите и запомните информация. Сънят също играе роля в способността ви да обръщате внимание, да взимате решения и да бъдете креативни. Имате идея, която сте готови да изпълните? Започнете със сън, след това го направете! Сънят също "поправя" сърцето и кръвоносните съдове, а липсата на сън може да доведе до сърдечни заболявания, бъбречни заболявания и високо кръвно налягане.

Как сънят влияе на състава на тялото ви

Освен, че ставате по-креативни и подобрявате паметта си, сънят също засяга състава на тялото ви. Сънят спомага за балансирането на хормоните, по-специално на хормоните, които контролират глада (грелин) и ситостта (лептин). Ако сте лишени от сън, нивата на грелин се увеличават и нивата на лептин намаляват, което води до чувство на глад. Това ще ви накара да ядете повече от необходимото.

По време на сън се произвеждат много хормони, включително хормон на растежа, което води до мускулен растеж. Секрецията на хормон на растежа не е важна само за хората, които искат да се сдобият с чиста мускулна маса. Тя насърчава растежа в детството и помага на вас да поддържате здрава телесна тъкан и мускулна маса по време на зрелостта.

От колко сън се нуждаете на нощ, за да успеете да отслабнете

Трябва да получавате седем до девет часа сън всяка нощ, ако се опитвате да отслабнете. Това ще ви помогне да избегнете умората и дневната сънливост, което води до невъзможност за упражнения и липса на мотивация. Трябва също да се опитате да получите тези седем до девет часа през нощта, тъй като спането през деня не е препоръчително.

За да подобрите качеството на съня си, създайте рутина за лягане и се придържайте към нея, регулирайте температурата в стаята, избягвайте кофеина след 10 ч., избягвайте мазни храни и алкохол и премахнете телефона от леглото си.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

7 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay