Инфлуенсър на месеца: @ivomilavp

Инфлуенсър на месеца: @ivomilavp

Ивомила е на 19 години от Велико Търново, учи софтуерно инженерство в Софийски университет. Интересно, но и трудно предизвикателство с една цел – да стане успешен програмист. Освен в тази насока обаче, тя развива много успешно и профила си в инстаграм, където има над 56 хиляди последователя.

Ти стана инфлуенсър покрай онлайн сериала InstaQueen. Вярваше ли, че ще постигнеш тази своя цел?

Всъщност всичко стана съвсем на шега, не очаквах да ме извикат на кастинга. Бях на работа, разглеждах си инстаграм и ми излезе реклама. Обичам да гледам подобни уеб реалити формати и без никакви очаквания реших да се пусна на кастинга. Няколко дни по-късно ми се обадиха и ме поканиха на интервю в София. Първоначално отказах, защото бях на работа и нямаше как да съчетая двете неща. Но един колега, дочул разговора, ми направи забележка, че подобно нещо се случва веднъж в живота. Така реших, че дори да пропусна един ден работа и нищо да не се получи, то в крайна сметка поне съм опитала – а то взе, че се получи! Интервюто се получи супер и ме избраха да участвам. Първоначално мислех, че няма да се чувствам в свои води, но бързо се сприятелих с всички. Но дори не съм предполагала, че това ще доведе до това да стана известна и хора да ме спират по улиците, за да се снимаме.

Значи все пак те преследват фенове?

Да, не мога да повярвам. Когато идвам в мола ме е страх да отида да ям, защото около мен се струпват малки дечица и понякога ми става неудобно. Аз не съм такъв човек. Радвам се на тези неща, но се притеснявам, защото не знам как точно да реагирам.

Тежи ли ти тази корона?

Короната от предаването определено тежи. Имаше моменти през лятото, когато ми се насъбираха толкова много неща, които изобщо не знаех как да овладея. Получавах над 200 съобщения на ден, имаше много фирми, които ми изпращаха продукти, които да рекламирам. Първоначално ме съветваха да не отказвам реклама, но понякога и това се случва особено ако не бих използвала продукта без да ми е бил изпратен. Скупчиха се много неща, които трябва да свърша, а аз изобщо не знаех как да систематизирам всичко.

Инфлуенсър на месеца: @ivomilavp

Колко последователя имаше преди това?


Преди предаването имах 2700 последователя, а сега а над 56 000. Доста бързо се покачиха.

Какво се промени в живота ти след добиването на популярност? Близките ти хора промениха ли си отношението към теб?

Не бих казала, че кой знае какво се е променило. Колегите ми от работа много се радваха за мен, но пък са и доста по-големи от мен и не се вълнуваха толкова от това, което ми се случваше. Имаха си други неща на главата, но определено се радваха. Повечето ми приятели също страшно се вълнуваха и все още се радват наравно с мен за всяко нещо, което ми се случва. Е, разбира се, имаше и такива, които ме обвиняваха, че съм се променила и че последователите ми вдигат самочувствието ми, но това далеч не е вярно.

Сигурно си се срещнала и с много нови хора?


О, да, и то в съвсем нови среди, което ми помогна да се запозная с различни и интересни хора. Често си мислим, че известните в медийното пространство са надути или злобни, а всъщност те всички са много мили хора. Мисля, че е така, защото знаят колко труд седи зад това да успееш в тези среди – именно затова взаимно се подкрепят. Отстрани изглежда лесно, но всъщност цялото ти време и внимание отива в тази насока. Постоянно мислиш къде да се снимаш, как да застанеш, какво да напишеш…

Колко време ти отнема това? Колко често се снимаш?


Отскоро почти не се. Не качвам толкова често, защото започнах университет и се фокусирам върху това. Но лятото - постоянно. Всеки ден трябваше да съм навън и да снимам нещо, което са ми изпратили. Добре, че имам приятел фотограф, който ми помагаше. Мисля, че и за него беше удоволствие. Сам е трудно да си направиш хубава снимка, особено с телефон.

Инфлуенсър на месеца: @ivomilavp

А какво ти взе тази известност?


Голяма част от свободното ми време. Постоянно се налага да съм с телефон в ръка и да отговарям на съобщения. Това ме радва, но определено не е лесно. Лятото се прибирах вкъщи доста изтощена, но сега е по-лесно, защото се фокусирам върху ученето си, което засега не е толкова натоварващо. Почивам повече, защото и феновете намаляха. А помня, че след края на предаването имах над 1000 съобщения - отне ми 2 дни да отговоря на всички. И все пак все още не мога да свикна с това.

Как приемаш критика? Имаш ли хейтъри?


Честно казано почти не получавам хейт. Разбира се, имало е неприятни съобщения и гадни коментари, но са малко, а и се старая да не им обръщам внимание. Всеки има право да харесва или да не харесва някого. Преди повече обръщах внимание на това кой какво казва и защо го казва, много се интересувах, но сега съм доволна от това което правя и от това което съм постигнала.

Имаш ли послание към своята армия от последователи?


Най-важно за мен е хората да ме виждат истинска, усмихната, без грим. Искам да върна на мода естествената красота. Хората трябва да знаят, че не е нужно да носиш много грим, за да се чувстваш добре. Не е нужно всички снимки да са нагласени. Искам да показвам това, което ме прави щастлива, а не това какво ям, къде съм и с кого съм. Щастието е в малките неща, а не в показността.

Интервюто взе Лора Добрева

Информация за още интересни и вдъхновяващи инфлуенсъри можете да получите от първата в България Инфлуенс Маркетинг Компания #RevTag

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay