Италианска болница забавлява болните деца по интересен начин

Италианска болница забавлява болните деца по интересен начин

Един от най-големите кошмари е да се разболееш. Още по-неприятно е, когато детето ти се разболее. А положението става още по-лошо, ако се намираш в България. Всеки, който е прекарвал известно време в болница, би се съгласил, че условията са лоши, а често и отношението. За щастие, болниците в нашата страна започват да стават все по-модерни, но има още дълъг път, който трябва да извървим, преди да стигнем болниците в европейските държави.

Едно от нещата, на което болниците започват много да наблягат, е развеселяването на пациентите. Започват да се популяризират методи като арт терапия, пет терапия (или терапия с домашни любимци) и други методи за разнообразяване на престоя в болница.

Една болница в Генуа реши да мине на следващо ниво и да даде на децата нещо, което никога не биха очаквали... ден на плажа. И направиха това, като "създадоха" собствен плаж.

Италианска болница забавлява болните деца по интересен начин

Педиатричният институт "Гаслини" в Генуа решава да направи нещо специално за своите малки пациенти. Те създават тунел, който свързва болницата с част от плажа, отделена като частна зона за плуване.

Наричат тази зона "Гаслини Бийч". Лекарите смятат, че излагането на децата на чист въздух и слънчева светлина може да бъде част от лечение, базирано на слънцето. Счита се, че морският въздух също има много ползи за здравето: помага на децата да възстановяват енергията си, укрепват се костите и се засилва имунната система. Специалистите също смятат, че предоставянето на децата на ден на забавление може да помогне както за тяхното психическо, така и за физическо здраве, особено може да помогне на децата да се справят с тревожността или депресията.

Италианска болница забавлява болните деца по интересен начин

Частният плаж е отворен от юни до септември и е безплатен за децата и възрастните, които се грижат за тях, стига да получат разрешение от своите лекари. На децата също са осигурени чадъри, маси и шезлонги. Освен да се забавляват в морето, има и други игри, създадени за тях, като плажен футбол. Не само има спасител, но и децата се контролират непрекъснато по време на тяхното забавление.

През 2018 г. се смята, че около 300 деца са се радвали на плажа. На други хора е разрешен достъп до плажа, но те са длъжни да платят такса. Това включва пенсионери, семейства и служители на болницата. През 2019 г. посетителите на плажа са се увеличили с 50% спрямо предходната година.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay