Навици, които разрушават женското здраве и красота

Навици, които разрушават женското здраве и красота

7 от 10 жени имат навик, който разрушава здравето или красотата им. Всеки ден правим едни и същи "невинни" неща, които дори не осъзнаваме колко ни вредят.

Ще ви представим някои навици, които разрушават женското здраве и красота:

1. Носене на лак за нокти постоянно

Ако не можете да останете дори и един ден без лак за нокти, вероятно сте запознати с този проблем. Тъмните лакове, особено по-евтините, имат мощни багрила, които оцветяват ноктите.

В резултат на това, ноктите стават жълти. За да се справите с това, използвайте по-качествени лакове и по-бледи цветове.

2. Използването на кърпа за подсушаване на лицето

Нормално е да използваме кърпа, за да подсушаваме лицето си, но това може да вреди на красотата ни. В кърпата се размножават много бактерии и микроби. Всеки пък, когато използвате кърпата си, рискувате да получите акне.

3. Спане със сутиен

Повечето жени носят сутриен през деня и няма нищо вредно в това, но спането с бельо и особено със сутиен може да предизвика дразнене на кожата и да оказва натиск върху гърдите, което не е полезно.

4. Използване на мръсни четки за грим

Почистването на четките за грим е нещо изключително важно и е действие, което не бива да пропускате по никакъв повод. Използвайте мръсни четки за грим, вие разпространявате микроби по лицето си отново и отново.

5. Консумиране на повече от една чаена лъжица сол на ден

Свикнали сме да консумираме сол с повечето храни и дори не се замисляме колко сол на ден приемаме. Ако намалите приема на сол, кръвното ви налягане ще се понижи, а специалистите казват, че жените с ниско кръвно имат по-малко увиснала кожа.

6. Прекалено изтъняване на веждите

Много от жените прекаляват със скубането на веждите. Това обаче е много лошо, защото се разваля симетрията на лицето, а има косъмчета, които няма да пораснат отново, след като бъдат отскубнати.

7. Оставянето на самобръсначката под душа

Звучи абсолютно нормално да съхраняваме самобръсначката си под душа, защото я използваме там, но истината е, че когато стои на влажно, острието се изтъпява по-бързо и при следващото бръснене ще раздразни кожата ви.

8. Седене с кръстосани крака

Повечето жени са свикнали да седят с кръстосани крака, но всъщност това е много вредно, защото затруднява кръвообращението в краката.

9. Слагането на дезодорант след бръснене

Не е тайна, че повечето дезодоранти съдържат силни, вредни химикали в тях. След бръснене порите в кожата ни се отварят и са по-податливи на абсорбиране на продуктите, които нанасяме.

10. Спане с вързана коса

Жените с дълги коси обичат да спят с вързана коса, особено през лятото, защото им пречи и им е горещо, но връзването на косата накъсва косъма. Това може да доведе до косопад.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

8 6
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay